Liberaalipuolue – Vapaus valita r.p.

Lehdistötiedote 4.12.2020

Kuntalaisten turvallisuus on kunnan ydintehtävä Liberaalipuolueen kuntavaaliohjelman mukaan

Liberaalipuolueen ajankohtaisia kuulumisia

Suomen ainoa arvo- ja talousliberaali puolue, Liberaalipuolue – Vapaus valita r.p,. piti vuoden 2020 puoluekokouksensa kaksiosaisena 19.9. ja 29.11.2020.

Tärkeimmät henkilövalinnat:

  • Puheenjohtaja Harri Kreus (Uudenmaan piiri, jatkaa)
  • Varapuheenjohtaja Aki Kivirinta (Oulun piiri, uusi)
  • Puoluesihteeri Jussi Mäkipelto (Vaasan piiri, jatkaa)
  • Puoluekokous vahvisti myös puoluevaltuuston jäsenet, joka järjestäytymiskokouksessaan valitsi puheenjohtajakseen Anna Aaltosen (Uudenmaan piiri, jatkaa)

Puoluekokouksen hyväksyttiin myös päivitetty puolueohjelma ja kuntavaaliohjelma..

Kuntalaisten turvallisuus on kunnan ydintehtävä Liberaalipuolueen kuntavaaliohjelman mukaan

Korona ja viime vuosien myrskyt ovat osoittaneet kuntien olevan huonosti valmistautuneita kriiseihin. Kuntien omaa valmiutta kriiseihin on parannettava huolehtimalla varautumisesta ja harjoittelusta asianmukaisesti.”, Liberaalipuolueen puheenjohtaja Harri Kreus linjaa.

“Kuntien on tehtävä vähemmän ja verotettava vähemmän. Kuntien keskinäinen kilpailu toisarvoisilla hankkeilla on kaikille veronmaksajille vahingollista ja se on lopetettava.”, Liberaalipuolueen puoluevaltuuston puheenjohtaja Anna Aaltonen vaatii.

Liberaalipuolueen kuntavaaliohjelma kokonaisuudessaan: https://liberaalipuolue.fi/kuntavaalit-2021/

Puolueohjelmapäivitys

“Puolueohjelmamme luettavutta on parannettu sekä kantoja täsmennetty”, Liberaalipuolueen puoluesihteeri Jussi Mäkipelto linjaa, ja jatkaa “Selvästi uutena asiana on, että vaadimme perintöveron poistoa. Lisäksi selkeytimme EU kantaamme, eli liittovaltio ei ole poissuljettu ajatus, mutta siihen ei tule mennä heppoisin perustein eikä varkain, eikä siitä missään nimessä pidä tulla tulonsiirtounionia. Ja muutokset tulee tehdä tiukasti perustamissopimus muutosprosessin kautta laajan kansalaiskeskustelun jälkeen”, Mäkipelto napauttaa.

Puolueohjelma kokonaisuudessaan: http://liberaalipuolue.fi/puolueohjelma/

Liberaalipuolueen varjobudjettinäkemys

“Mielestämme Ajatuspaja Liberan varjobudjetti antaa erinomaisen lähtökohdan ja puolueena kannatamme ja tuemme sitä”, varapuheenjohtaja Aki Kivirinta toteaa ja jatkaa “Koronapandemiaa ei saa käyttää tekosyynä julkisten menojen kasvattamiseen. Verotuksen keventämisen, työmarkkinoiden uudistamisen ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamisen lykkääminen ei enää ole vaihtoehto!” Aki lisää.

Ajatuspaja Liberan varjobudjetti: Ajatuspaja Liberan varjobudjetti – Mikä on valtion ydintehtävä? 

Lisätietoja

Jussi Mäkipelto

Puoluesihteeri

Liberaalipuolue – Vapaus valita r.p.

040 3616335

jussi.makipelto@liberaalipuolue.fi