189 Tomi Hietala

metsätalousinsinööri (AMK), viilupuutyöntekijä

Salo

Olen 42-vuotias Salosta kotoisin oleva mies jolla on yli 10 vuoden työkokemus metsäteollisuuden ja rakennusteollisuuden työtehtävistä ja toiset 10 vuotta kokemusta kuljetusalalta. Lisäksi olen ollut 4 vuotta yrityksen työsuojeluvaltuutettuna.

Salossa haluaisin ajaa etenkin seuraavia asioita:

Väkiluku on laskenut Salossa jo toistakymmentä vuotta peräkkäin ja vastaavasti kaupungin henkilöstökulut ovat samassa ajassa tasaisesti nousseet. Haluaisin houkutella uusia asukkaita kunnallisveroastetta laskemalla, johon haettaisiin säästöjä mm. kaupungin työntekijöille suunnatulla säästökohteiden etsintä – kampanjalla jossa työntekijä saisi rahallisen palkkion mitattavissa olevista säästöistä.

Kouluverkko on suuressa kriisissä lähivuosina kun laskeva väkiluku vaikuttaa kouluikäisten lasten lukumäärään. Kouluihin voitaisiin saada säästöjä etenkin luopumalla yhteisistä laitehankinnoista tarpeettomina ja ottamalla tilalle maksusitoumus-mallin vähävaraisten lapsiperheiden laitehankinnoille. Oppikirjoissa on myös mahdollista säästää, käyttäen kolmannen osapuolen materiaalia verkossa, eli kirjattomia oppiaineita.

Lisäksi haluaisin ottaa esille mahdollisuuden tunnustuksellisen uskonnonopetuksen lakkauttamiselle varhaiskasvatuksessa ja koulussa, Vapaa-ajattelijoiden ajaman linjan mukaisesti. Uskonto aineena yhdistyisi Historiaan/Filosofiaan ja tekisi myös elämänkatsomustiedon ja uskonnottomien lasten erillisjärjestelyt tarpeettomiksi.