310 Wilja Rouhiainen

Sosionomiopiskelija

Uudenmaan vaalipiiri

”Yhdenvertaisuuden huomioiminen!

Toimivammat sosiaali- ja terveyspalvelut!

#Leikattavaalöytyy!”

Kuka?

Opiskelen parhaillaan viimeistä vuotta sosionomiksi ja tarkoituksenani on valmistua nyt tulevana keväänä 2023. Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja koen palavaa halua vaikuttaa asioihin. Kokemattomuuteni vuoksi en ole aiemmin uskaltanut olla suuremmin äänessä, mutta nyt päätin ylittää itseni ja uskaltaa. Koen, että itseni mahdollinen nolaaminen ei ole yhtä painava asia kuin mahdollisuus vaikuttaa tärkeisiin asioihin!

Koulun ja keikkatyön lisäksi kulutan runsaasti e-kirjoja, podcasteja ja tv-sarjoja, minkä ehkä selittää kiinnostukseni erilaisia ihmisiä, kulttuureja ja tapahtumia kohtaan. Muuten viihdyn etenkin puolisoni ja kissani, sekä ystävieni kanssa aikaa viettäen. Tykkään myös ulkoilla ja touhuta erilaisten aktiviteettien parissa.

Suurin syy miksi hain ehdolle on valtava tarve ihmisten hyvinvoinnin edistämiselle. Nykyisellään sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä koulutus ja muut tukitoimet eivät ole riittäviä. Etenkin ennaltaehkäisevien toimien, kuten varhaiskasvatuksen, vanhempien tukemisen ja työhyvinvoinnin osuudet ovat merkittävässä roolissa. Näin isojen tekijöiden korjaamiseen tarvitaan suuria muokkauksia, joita Liberaalipuolue ajaa. Lähellä sydäntäni ovat lisäksi muun muassa ihmisten yhdenvertaisuus, ilmastonmuutoksen huomioiminen, sekä yrittäjyystoiminnan edistäminen.

Ihmisläheinen palvelurakenne

Tavoitteenani politiikassa on ensisijaisesti edistää suomalaisten hyvinvointia, muotoilemalla järjestelmää toimivammaksi ja vastaamaan ihmisten tarpeita.

Linkit