42 Tuomas Tiainen

Tekniikan tohtori

Uudenmaan vaalipiiri

Olen 30-vuotias tekniikan tohtori ja Liberaalipuolueen perustajajäsen. Töiden ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen ohella harrastan muun muassa sulkapalloa ja trumpetinsoittoa.

Olen Liberaalipuolueen ehdokkaana, sillä Suomessa tarvitaan kunnollista keskustelua siitä, mitkä toiminnot todella kuuluvat valtion ja julkisen sektorin järjestettäviksi. Valitettava tosiasia on, että verorahat eivät riitä kaikkeen. Valtaapitävät puolueet eivät kykene leikkaamaan edes ympäristölle haitallisista yritystuista!

Markkinamekanismi on uskomattoman tehokas tapa järjestää tuotantoa, ja sitä kannattaa lähtökohtaisesti hyödyntää mahdollisimman monen julkisenkin toiminnon järjestämisessä. Valtion tulee varmistaa markkinoille tasapuolinen ja luotettava toimintaympäristö.

Arvoiltani olen liberaali. Ajattelen, että valtion ei tule puuttua ihmisten valintoihin ilman erityisen hyviä perusteita, koska ihmisillä on lähtökohtaisesti oikeus päättää elämästään.

Voit tutustua poliittisiin kirjoituksiini osoitteessa https://www.tuomastiainen.net/. Voit lähettää minulle kysymyksiä sähköpostitse osoitteeseen tuomas.tiainen@liberaalipuolue.fi, vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin!

Linkit