57 Tommi Vihervaara

Vanhempi neuvonantaja, tiedonhallinta

Pirkanmaan vaalipiiri

Kuka?

Olen 40-vuotias perheenisä Suomen Toijalasta, virallisemmin Akaan kaupungista. Työskentelen vanhempana neuvonantajana tiedonhallinnan ja digitaalisen ratkaisukehityksen parissa. Vaikutan osa-aikaisesti myös ammattiini liittyvän blogin kirjoittajana sekä podcast-isäntänä (datapaaoma.fi).

Koulutukseltani olen tietotekniikan diplomi-insinööri. Opiskeluideni aikana työskentelin erilaisissa logistiikka-alan suorittavissa tehtävissä vuokratyövoimayritysten toimeksiantojen kautta. Heti valmistumiseni jälkeen toimin ohjelmistokehittäjänä taloushallinnon ohjelmistoja kehittävässä yrityksessä. Pian tämän jälkeen lähdin data-analytiikan ja tiedolla johtamisen pariin, ja tämä onkin ollut työurani punainen lanka tähän päivään saakka. Liiketoimintalähtöinen ja ratkaisuhakuinen tapa toimia on edelleen vienyt minut data-analytiikan konsultoinnin kautta datan hallinnan johtotehtäviin ilmailu- ja lentoasematoimialalta rakentamisen systeemimuutoksen syövereihin, joista siirryin reilu vuosi sitten takaisin konsultin tehtäviin.

Vapaa-ajallani pyrin lukemaan paljon ja saatanpa silloin tällöin innostua myös pianon soittamisesta. Näin talvikaudella intohimon kohteenani on jääkiekkoilun ammattilaissarja NHL ja tähän liittyvät urheiluviihteen eri muodot. Urheilun parissa aikani kuluu myös lasten harrastustoimintaan osallistumisen myötä: toimin joukkueenjohtajana Toijalan Pallo -49:ssä.

Viestini äänestäjälle

Poliittisen järjestötoiminnan aloitin 2010-luvun vaihteessa, jolloin olin mukana Kokoomusnuorten toiminnassa Tampereella paikallis- ja alueyhdistystasolla. Vuonna 2011 toimin myös Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtajana. Tämän jälkeen, perheemme lasten syntymän myötä pidin taukoa poliittisesta toiminnasta, kunnes aktivoiduin taas toimintaan mukaan kuntavaaliehdokkaana vuonna 2021 Akaan Kokoomuksen riveissä.

Henkilökohtaisesti ajattelen niin, että Kokoomus on viime vuosina puhunut yhä enenemissä määrin konservatiivisemmalla, “kypäräpappi-äänenpainolla” ja koen, että tällä hetkellä sen antama poliittinen viesti ja äänenpaino ei vastaa omia arvojani riittävällä tasolla. Tästä syystä päädyin viime syksynä samantyyppiseen johtopäätökseen kuin poliittinen esikuvani Winston Churchill vuonna 1904: konservatiivien vanhahtavan protektionistiseen politiikan tekoon kyllästyneenä hän hyppäsi liberaalien mukaan. Kuten myös minä nyt.

Perinteisellä poliittisella nelikentällä asemoin itseni liberaaliin oikeistoon. Markkinaliberaalina yksilönvapausten kannattajana haluan pitää sosialistit pois lompakoltasi sekä konservatiivit pois makuuhuoneestasi. Valtion ei kuulu tehdä valintoja puolestasi, eikä määrittää ketä sinä saat rakastaa: sinä päätät.

Kuvaisin itseäni lyhyesti “jonkin sortin sosiaaliliberaaliksi”. Tarkemmin avattuna se tarkoittaa, että kannatan tiettyjä hyvinvointivaltion ydintoimintoja (koulutus, terveydenhuolto, oikeuslaitos, sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden ylläpito) ja pidän tärkeänä, että yhteiskunta tukee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia jäseniään. Haluan kuitenkin pitää todella keskeisenä periaatteena yksilönvapautta ja henkilökohtainen vapauskäsitykseni perustuu valtion läsnäolon pienentämiseen ja yksilöiden oman liikkumavaran kasvattamiseen.

Edellä mainituista syistä koen, että Liberaalipuolue tarjoaa minulle tällä hetkellä parhaimman mahdollisen poliittisen kodin. Olen myös ylpeä siitä, että saan toimia puolueen eduskuntavaaliehdokkaana keväällä 2023 käytävissä vaaleissa.

Markkinataloutta ja yksilönvapauksia valtion ydintoimintoja unohtamatta

Mikäli haluat varmistaa, että Suomen eduskunnassa on jatkossa aidosti markkinataloutta ja yksilönvapauksia puolustava puolue, toivon, että valintasi on Liberaalipuolue. Sen edustajille on tärkeää pitää valtion tehtävät minimissä ja näin varmistaa riittävät voimavarat kaikkein keskeisimmissä toiminnoissa kuten koulutuksessa, terveydenhuollossa, oikeuslaitoksessa, sisäisessä ja ulkoisessa turvallisuudessa. Lupaan itse henkilökohtaisesti varmistaa edellä mainittujen teemojen toteutumisen nyt ja tulevaisuudessa.

Vaalilupaukseni

  1. Suomen valtion on lopetettava tuhlaaminen ja keskityttävä sen ydintehtäviin.
  2. Viinit ruokakauppoihin ja kotimaisten panimoiden tuotteiden verkkomyynti sallittava.
  3. Lisää 2020-luvun vaatimukset täyttävää digitalisaation osaamista eduskuntaan. Arvoa tuhoavien ATK-järjestelmien hankinta lopetettava.

Linkit