306 Tessa Nikander

Yrittäjä

Uudenmaan vaalipiiri

Kuka?

Olen porvoolainen avaruusalan yrittäjä ja perheenäiti. Olen vastannut tuotekehityksestä ja yrityksen johdosta Arctic Astronautics Oy:ssä viitisen vuotta. Olen myös Taikamaatio Oy -nimisen varainhoitoyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja osaomistaja. Koulutukseltani olen tekniikan ylioppilas.

Olen ollut perustamassa Aalto-yliopiston avaruusyhdistystä ASTA ry:tä sekä tekoälyseuraa AAIS ry:tä ja toiminut näiden yhdistysten hallituksissa.

Harrastan musiikin säveltämistä ja olen multi-instrumentalisti. Harrastan myös maantiepyöräilyä.

Minulle tärkeitä teemoja politiikassa on lapset ja nuoret, työ- ja elinkeinoelämä, talous yleensä, sekä mahdollisuuksien tasa-arvo. Koen, että Suomen poliittiselta kentältä on pitkään puuttunut puolue, joka tekisi aidosti markkinaliberaalia politiikkaa, ja Liberaalipuolue on puhutellut juuri sopivalla tavalla.

Viestini äänestäjälle

Haluan saada Suomen talouden kestävälle pohjalle muiden Pohjoismaiden tasolle. Haluan edistää kansainvälistä yhteistyötä ja kaupankäyntiä sekä myötävaikuttaa hyvien diplomaattisten suhteiden muodostumiseen ja ylläpitoon. Tahdon tehdä konkreettisia toimia talouskasvun eteen helpottamalla työllistämistä, purkamalla sääntelyä ja edistämällä kansainvälisiä investointiprojekteja.

Haluan painottaa lasten ja nuorten etua poliittisessa päätöksenteossa, sillä he ovat heikommassa asemassa äänestäjäkunnan ikärakenteesta johtuen. Haluan ottaa päätöksenteossa huomioon myös ympäristöasiat sekä Suomen eri vähemmistökulttuurien kulttuuriperinnön säilyttämisen.

Vaalilupaukseni

  1. Lupaan tehdä politiikkaa, joka edistää kansainvälistä yhteistyötä ja kaupankäyntiä.
  2. Lupaan kiinnittää erityistä huomiota lapsiin ja nuoriin poliittisessa päätöksenteossa.
  3. Lupaan ajaa Suomen taloutta kestävämmälle pohjalle, muiden Pohjoismaiden tasolle.

Tue vaalikampanjaani!

Vaalitili: FI30 5721 1520 3599 15

Viestiin laitettava: nimi, asuinkunta, yhteystieto ja lahjoituksen saaja.

Linkit