296 Reijo Anttila

Diplomi-insinööri, yrittäjä

Uudenmaan vaalipiiri

Kuka?

Olen 51-vuotias tietotekniikan DI Espoosta. Viimeiset 2,5 vuotta olen toiminut yrittäjänä johdon konsultointia kansainvälisille rahapeliyhtiöille antavassa yrityksessämme, jonka perustin ystäväni kanssa. Sitä ennen toimin 20 vuotta erilaisissa esimies- ja johtotehtävissä suomalaisissa rahapeliyhtiöissä.

Omat harrastukset ovat aina liittyneet urheiluun ja liikuntaan. Päälajina nuoruusvuosina oli suunnistus ja edelleen luonnossa liikkuminen on minulle rakasta. Oman urheilun sijaan keskityn nykyään lasteni huoltajana toimimiseen. Olen aina ollut kiinnostunut politiikasta, mutta oma aktivoituminen kesti pitkään. Vanhoissa puolueissa ei löytynyt itselle koskaan sitä sopivaa. Pari-kolme vuotta sitten eksyin lukemaan Liberaalipuolueen puolueohjelmaa ja se kolahti heti.

Viestini äänestäjälle

Haluaisin Suomen, jossa ihmisten on hyvä elää, tehdä töitä, yrittää ja pitää itsestä sekä läheisistään huolta, mutta jos joku menee pieleen, apua on oltava ihmisille saatavilla. Valtion roolia tulee saada pienemmäksi ja ihmisille pitää saada vastuu heidän omasta elämästään. Työn tekemisen ja sen teettämisen haittaverotusta pitää roimasti alentaa. Sosiaaliturvan tasoa ei saa vähentää mutta tuloloukkuja on pakko onnistua purkamaan merkittävästi. Sisäiseen ja ulkoiseen turvallisuuteen pitää panostaa ei välttämättä enempää kuin nykyisin mutta tehokkaammin keinoin. Ilmasto- ja luontokriisien ratkaisuun on panostettava.

Vaalilupaukseni

Lupaan vaikuttaa, että valtiontalous saadaan tasapainoon, sisäinen ja ulkoinen turvallisuus parantuu sekä ympäristöuhkia torjutaan tehokkaasti.

Linkit