551 Rauno Miettinen, Kirvesmies

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Olen intoutunut politiikan harrastaja. Syvennyn maailman ongelmiin ja Suomen ongelmiin suurimman osan ajastani.
Teen töitä rakennusalalla mikä mahdollistaa sen, että voin työn lomassa kuunnella asiaohjelmia maailmalta ja Suomesta.
Näin voin yhdistää eri asiantuntijanäkemyksiä suuremmiksi kokonaisuuksiksi.
Tavoitteenani on päästä eduskuntaan. Mutta toki teen työni aluehallinnossa täydellä teholla ja sydämellä, koska se on osa tietä eduskuntaan.

Poliittisia linjauksia ovat:
Luontoarvot ovat tärkeät, ihmisten, eläinten ja luonnon tasapaino
Ihmisoikeudet Suomessa. Kannatan ydinvoimaa sekä uusiutuvia energiamuotoja. Ne ovat tällä hetkellä turvallisimmat ja puhtaimmat energialähteet. Maahanmuutosta olen sitä mieltä. Nyt tulee rajoittaa turvapaikanhakijoiden ja humanitäärisen maahanmuuton määrä nollaan. Maailmalta tulee varsin hälyttäviä viestejä suurista ongelmista ja suurista linja vedoista, maista missä on kokemusta. Samoja virheitä on turha tehdä. Kuitenkin meidän on nyt huolehdittava maassa olevista uusista ihmisistä. Saatava heille työtä, opetettava maan kulttuuria sen verran, etteivät rikoksia tee. Erityiskouluja onkin jo. Nyt on työmarkkinoita sovellettava. Saatava uudenlaisia tuottavia työpaikkoja, jotka ovat soveltuvia erilaisille ihmisille. Tämä ei koske edes pelkästään maahanmuuttajia. Nyt on Suomessa tilanne muutenkin niin, ettei työnantajien ja työntekijöiden tarpeet ja koulutus kohtaa.

Perhepolitiikassa ajan asiaa kaikkien laittomien päihteiden laillistamisessa ja valtion säätelyyn ottamisella. Tällöin saadaan rikollinen huumebisnes kuriin. Alkoholin kieltolaki purettiin 1932. Ja pimeän viinan myynti loppui. ja suureksi kasvanut väkivalta loppui myös. Huumebisnes on saavuttanut tämän rajan. Kieltolaista on enemmän haittaa kuin hyötyä enää. Huumeet ovat jo markkinoilla. Kyse on vain siitä kuka niitä jakelee. Valtio vai rikolliset. Valtion on otettava markkinat haltuun ja säätelyn alaisiksi. Piikkihuoneissa esim. reseptillä kovien aineiden saanti. Hoitohenkilökunta on lähellä. Rikosoikeudelliset keinot eivät myöskään ole hyvä hoitokeino päihderiippuvaisille. Terveydenhuollon keinoista löytyy huomattavasti parempia keinoja ongelman hoitoon. Eli käyttö tulee myös olla dekriminalisoitu. Eli ei rangaistavaa. Jolloin käyttäjälle ei muodostu negatiivista stigmaa. eli ei leimaudu. Tällä on selkeä yhteys mielenterveyteen varsinkin nuorilla. Ulkomailta on saatu hyviä tuloksia kannabiksen laillistamisen osalta. Käyttö ei ole merkittävästi lisääntynyt, mutta merkittävää on, että käyttö nuorten keskuudessa on vähentynyt. Eli seuraava sukupolvi käyttää vähemmän. Sama suunta on ollut alkoholilla sen laillistamisen jälkeen. Tosin pidemmällä aikavälillä. Käyttö on nyt lähtenyt laskuun nuorten keskuudessa jo vuosia. Sama toteutuu muidenkin päihteiden osalta. Kannabiksen osalta näköjään riittää 10 vuotta. Lähteenä: Tiedot Coloradon, Kanadan ja useiden USA:n liittovaltioiden.

Korona ongelman hoidossa mielestäni rokotetut tulisi olla etusijalla hoidon saannissa. Koska rokotteen ottaminen on virallinen suositus ja siihen perustuu terveydenhuolto järjestelmämme. Se joka tässä tilanteessa vielä päättää olla ottamatta rokotteen. Hänen tulee olla tietoinen, että myös terveydenhuoltopalvelu on priorisoitu rokotetuille koronan hoidossa. Kuitenkin jokaisen on saatava valita ottaako rokotteen vai ei. Se ei saa olla pakollista. Mutta tilastot osoittavat, että sen ottaminen olisi oikeudenmukaista kanssaihmisiä kohtaan. Mahdollisista haittavaikutuksista huolimatta. Mutta ketään ei saa pakottaa. Tilannetta on myös seurattava, että onko enää kyse pandemiasta vai pelkästä joukkohysteriasta.

Korona on luonnon yritys tasapainottaa luonnon tasapainoa. Ihmisiä on liikaa maapallolla ja korona tulee karsimaan osan ja tämä tulee jatkumaan, muidenkin tautien muodossa. Nämä pandemiat ovat ohi, siinä vaiheessa kunnes ihmisten määrä ja luonto on tasapainossa. Sama tapahtuu jänispopulaatioissa. Jäniksiä kun tulee elinalueelle liikaa, niin tulee jänisrutto ja karsii populaation elintilalle sopivaksi. Samaa tekee nyt luonto ihmisen osalta.