Nina Sneitz

Filosofian tohtori (lääkekemia), Sr. Research Scientist

Helsingin vaalipiiri

Kuka?

Olen ihmisläheinen, markkinamyönteinen ja luontoystävällinen arvoliberaali. Kolutukseltani olen lääkekemian tohtori ja työskentelen yksityisellä sektorilla. Politiikka on ollut kiinnostuksen kohteenani jo lukioajoista, sillä minua kiinnostavat yhteiset asiat ja ihmisten hyvinvointi. Haluan maksimoida tämän hyvinvoinnin, mutta ilman että tämä tehdään tulevien sukupolvien kustannuksella tai muutoin kestämättömästi. Luontoarvot ovat minulle tärkeitä ja ilmastokriisi on yksi tärkeimmistä asioista mitä poliitikkojen tulee ratkaista lähivuosikymmeninä. Kahden lapsen äitinä kannan myös erityistä huolta tulevaisuudesta ja sukupolvien välisestä tasa-arvosta.

Viestini äänestäjälle

Nykyinen talousjärjestelmämme ei ole millään mittarilla kestävä ja Suomi tarvitsee tässä suhteessa suunnanmuutoksen. Valtion rooli on mitoitettava käytössä olevien resurssien mukaan – ei velkarahalle. Uskon, että eniten hyvinvointia luodaan oikeistolaisella ja markkinaliberaalilla talousjärjestelmällä, joka ottaa nämä huomioon.

Vähemmän holhousta

Yksilönvapaus ja vähemmistöjen tukeminen ovat myös minulle tärkeitä arvoja. Ihmisellä tulisi olla vapaus olla mitä haluaa, ja miten haluaa, kunhan tämä ei vahingoita muita. Valtion kontrollia voisi hyvin vähentää monissa asioissa ja vastaavasti antaa vapautta takaisin yksilöille itselleen. Emme tarvitse valtiota päättämään kaikista asioista puolestamme: vähemmän holhousta ja kieltoja – enemmän vapautta!

Vaalilupaukseni

Liberaalia politiikkaa vihreällä twistillä. Julkisen sektorin rooli mietittävä kokonaan uusiksi – heikompiosaisia unohtamatta. Vähemmän holhousta ja kieltoja – enemmän vapautta!

Linkit