26 Mika Isomaa

Ohjelmistokehittäjä, pelituottaja

Helsingin vaalipiiri

Kuka?

Muutin Helsinkiin pelialan töiden perässä (Unity Technologies Finland OY) Tampereelta vuonna 2015. Opiskelin alunperin Tampereen Teknillisessä Yliopistossa, josta loikkasin kesken kaiken yrittäjäksi ja työelämään. Pääasiassa teen töitä ohjelmoinnin ja tietojärjestelmien parissa, mutta pelien kanssa pystyn ”pitämään useampaa hattua”. Aloitin viime vuoden lopussa pienen sapatin ja katselen nyt hieman mitä tekisin seuraavaksi.

Olen aiemmin toiminut Piraattipuolueessa ehdokkaana ja aktiivina.

Lähdin näissä vaaleissa ehdokkaaksi auttaakseni Liberaalipuoluetta tekemään ennakoivaa korjausliikettä, joka myöhemmin tehtynä maksaisi paljon enemmän hyvinvoinnille. Itsenäisyys on myös sitä, ettei ole velkaa pankille, jonka korot määrää pankki. Lisäksi haluan, että työ kannattaa aina ja että heikoimmassa asemassa olevia tuetaan aina.

Harrastan pelituotannon lisäksi valokuvausta, roolipelaamista, larppeja, musiikkia, hakkerointia ja mahdollisuuksien mukaan pelejä.

Lihaa en ole syönyt vuoden 2007 jälkeen. En osta nahka-asusteita. Tämä yhdistettynä mun kengänkokoon (48-49) tarkoittaa, että se on joko kumpparit, Adidakset tai puolen vuoden jono ainoalla suutarilla.

Viime aikoina mun ajatteluuni on vaikuttanut Kurt Vonnegut ja hänen kirjoittamisen sääntönsä.

Viestini äänestäjälle

Haluan varmistaa, että tähän maahan kannattaa jäädä. Haluan avoimen ja vilpittömän Suomen, jossa kukaan ei jää syrjään esimerkiksi varattomuuden takia. Ketään ei myöskään saa rangaista omaa kehoaan koskevista päätöksistä. Työntekijöiden on saatava palkoistaan enemmän käteen. Haittoja voidaan verottaa. Säännellään kannabis.

Perusturvaa uudistettava

Yrittämisen ja isojen unelmien pitäisi kuulua meille kaikille. Siksi seuraava hallituspohja rakennetaan perustulon päälle.

Vaalilupaukseni

  1. Perustulo ja tasavero.
  2. Holhoaminen ja vainoaminen minimiin.
  3. Leikkauksia vain sieltä mistä #leikattavaalöytyy – ei heikoimmassa asemassa olevilta.

Linkit