19 Matias Pigg

Verkkokaupan ylläpitäjä

Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Kuka?

Olen 27-vuotias Kymenlaakson asukki jo parinkymmenen vuoden ajan. Tämän ajan olen asunut pääsääntöisesti Kouvolassa. Viimevuosina työnkuvaani on kuulunut verkkokaupan kehittäminen ja ylläpito. Vapaa-ajalla liikun eri muodoissa luonnossa ja luen ja kuuntelen paljon kirjoja. Seuraan aktiivisesti niin globaalia taloutta kuin erilaisia ajankohtaisia asioita ympäri maailman.

Eräitä mainitsemisen arvoisia esikuviani politiikassa on K.J Ståhlberg jonka alulle panema parlamentarismi näkyy Suomessa vielä tänäkin päivänä. Minä näen hänet ennen kaikkea sillanrakentajana. Minusta tuntuu, että juuri nyt Suomi, Eurooppa ja koko maailma kaipaa enemmän sillanrakentajia kuin sitten toisen maailmansodan päättyessä.

Olen pitkään kaivannut puoluetta jonka toimintaan voisin lähteä mukaan ja viime kesänä huomasin, että liberaalipuolueen toiminta ja arvot puhuttelivat minua kovasti. Tuntui luontevalta liittyä puolueeseen ja lähteä ehdolle.

Vaalilupaukseni

  1. Valtion budjetissa on useita rahankäytön kohteita, jotka eivät kuulu veronmaksajien maksettavaksi. Leikattavaa löytyy budjetista ja paljon.
  2. Maanpuolustus tulee turvata pitkälle tulevaisuuteen niin Suomen omien puolustusvoimien pitkäjänteisellä kehittämisellä kuin NATO-jäsenyydellä ja esimerkiksi JEF-yhteistyöllä.
  3. Suomeen tarvitaan yksinkertaisempi, inhimillisempi sosiaaliturva.

Linkit