23 Kimmo Haanpää

Diplomi-insinööri

Helsingin vaalipiiri

Kuka?

Kimmo Haanpää 37v. Töissä tuotekehitysinsinöörinä kansainvälisessä yrityksessä. Perhe; vaimo ja kaksi lasta 11v ja 6v. Asun koillis-helsingissä. Mahdollisuuksien tasa-arvon vankkumattomana kannattajana haluan panostaa varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja koulutukseen. Kaikilla tulee olla samat mahdollisuudet koulutukseen, perhetaustasta riippumatta.

Oma tausta diplomi-insinööriksi on seuraava: Ala- ja yläasteen kävin Kontulassa, jossa asuin koko lapsuuteni ja nuoruuteni. Opiskelu ei maistunut ja jouduin tarkkailuluokalle eli ”tarkkikselle”. Siellä hyvä opettaja kuitenkin näki potentiaalini ja siirryin parin vuoden kuluttua Vesalan yläasteelle normaalille luokalle. Sain ensin tukiopetusta aineista, joista olin muita jäljessä, mutta pian pääsin opiskelussa eteenpäin. Yläasteen päätyttyä pääsin lukioon, josta kuitenkin siirryin ammattikouluun talonrakennuksen perustutkintolinjalle, josta valmistuin 2004. Vuonna 2007 pääsin Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiaan. Valmistuttuani insinööriksi pääsin maisterihaussa Aalto-yliopistoon. Diplomi-insinööriksi valmistuin vuonna 2016.

Oma mahdollisuuteni ja epätavallinen reitti korkeakoulutetuksi on vakuuttanut minut Suomen tavasta tarjota maksuton ja monireittinen malli. Tämän haluan pysyvän ja kehittyvän tulevaisuudessa. Oma polkuni on omanlaiseni, mutta jokaiselle nuorelle on mahdollistettava oman reittinsä löytämiseen.

Nuorena harrastin jääkiekkoa ja jalkapalloa joihin vanhempani saivat tukea kaupungilta. Jalkapallo jäikin minulle harrastukseksi aikuisikään asti ja harrastan sitä vieläkin aina kesäisin. Lenkkeilen paljon ja tykkään kulkea pyörällä töihin kesät, talvet.

Viestini äänestäjälle

#LeikattavaaLöytyy ei ole itsetarkoitus, vaan menetelmä, jolla valtion ydintoimintoihin taataan riittävä rahoitus.

Kärkiteemani on mahdollisuuksien tasa-arvo. Se tarkoittaa minulle lasten ja nuorten tasavertaista ulkoista (institutionaalista) mahdollisuutta oppia ja kehittyä julkisen vallan tarjoamissa laadukkaissa oppimisympäristöissä perhetaustasta ja asuinpaikasta riippumatta. Varhaiskasvatus ja koulutus ovat valtion tarjoamia maksuttomia palveluita Suomen kansalaisille ja maassa pysyvästi oleskeleville. Riittävät harrastusmahdollisuudet tukevat lasten ja nuorten kehitystä aikuiseksi. Niiden avulla tulevat aikuiset saavat riittävät edellytykset toimia täysipanoisina toimijoina niin Suomessa kuin maailmalla, ja voivat jahdata niitä unelmiaan ja mahdollisuuksiaan, joihin voivat kykyjensä ja ahkeruutensa avulla päästä. Tämän ja muiden valtion ydintoimintojen, kuten sosiaali- ja terveyspalveluiden, sisäisen turvallisuuden ja tuomiolaitoksen, rikosseuraamuslaitoksen, puolustusvoimien, rajavartiolaitos ja infrastruktuurin resurssit tullaan turvaamaan vähentämällä menoja muilta aloilta.

Yksityinen puoli toimikoon mahdollisimman vapaasti, ja valtion tehtäväksi jääköön negatiivisten ulkoisvaikutusten minimointi. Yksityisen sektorin rahoitus kuuluu yksityiselle sektorille, valtion tehtävänä on vain tarjota laajassa mielessä infrastruktuuri (lue: valtion ydintoiminnot), jota hyödyntämällä yritykset voivat toimia tehokkaasti ja ympäristöä säästäen. Jos kyseessä on yritystoiminta, joka ei voi ajautua konkurssiin, ei sen tule toimia vapailla markkinoilla. Tällaisen yrityksen riski on vääristynyt ja se haittaa vapaiden markkinoiden toimintaa. Vapailla markkinoilla toimivien yritysten tulee pystyä ajautumaan konkurssiin (tämä on määritelmäni vapaille markkinoille).

Vaalilupaukseni

Mahdollisuuksien tasa-arvon vahvistaminen, varhaiskasvatus ja koulutus kuntoon.

#LeikattavaaLöytyy ei ole itseistarkoitus, vaan menetelmä, jolla valtion ydintoimintoihin taataan riittävä rahoitus.

Linkit