315 Kimmo Ålander

Projektipäällikkö, omaishoitaja

Uudenmaan vaalipiiri

Kuka?

Olen 55-vuotias projektipäällikkö ja omaishoitaja Vantaalta. Syntyjäni helsinkiläinen, mutta korsolainen vuodesta 1969 lähtien. Isä kahdelle lapselle, joiden yksinhuoltaja olin reilun kymmenen vuoden ajan. Nyt tämä työ jatkuu heistä nuoremman omaishoitajana.

Harrastukseni ovat urheilupainotteisia. Oman 25-vuotisen salibandyuran ohella, aika on kulunut lasten jalkapallo ja salibandy harrastusten parissa. Viime syksynä oman pelailun päätyttyä otin vastaan pestin nuorten salibandyjoukkueen toisena valmentajana.

Olen aina ollut kiinnostunut historiasta, politiikasta sekä yhteiskunnallisista asioista ja ilmiöistä. Liberaalipuolueen perustamisen myötä tuo kiinnostus on kasvanut ja kehittynyt poliittiseksi aktiivisuudeksi.

Varmasti pitkälti taustastani johtuen ovat eroperheiden lasten, erityislasten ja -nuorten sekä vammaisten oikeudet lähellä sydäntäni. Unohtamatta tietenkään heidän vanhempiaan, perheenjäseniään ja omaishoitajiaan.

Viestini äänestäjälle

Syy kansanedustajaehdokkaaksi ryhtymiseen on Suomen heikko taloudellinen tilanne ja hyvinvointivaltion tulevaisuutta uhkaava jatkuva velkaantuminen.

Liberaalipuolueen #leikattavaalöytyy on erinomainen työkalu rakenteellisten ongelmien korjaamiseen, mutta se kaipaa tuekseen myös muutosta monella rintamalla. Muutosta tarvitaan työvoimapolitiikasta ilmastonmuutoksen torjumiseen sekä Suomen rooliin Euroopan Unionin jäsenenä. EU on ensisijaisesti talous- ja rahaliitto ja Suomen on tehtävä aktiivisesti työtä suomalaisyritysten menestymisen eteen EU:n sisämarkkinoilla. Ennen kaikkea Suomen on valvottava, että muut jäsenvaltiot noudattavat yhteisesti sovittuja pelisääntöjä ja kilpailun pysymistä reiluna.

Akuuttien ongelmien ratkomisen ohella haluan lisätä kansalaisten vapautta elää elämänsä itse valitsemallaan tavalla, kunhan se ei aiheuta kohtuutonta haittaa toisille ihmisille, eläimille tai ympäristölle, kuitenkin vastuu omista valinnoista samalla kantaen.

Linkit