303 Juhani Kähärä

Diplomi-insinööri

Uudenmaan vaalipiiri

Olen 33-vuotias junantuoma espoolainen, Aalto-yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri ja Liberaalipuolueen perustaja. Elantoni saan johtamalla ohjelmistotiimiä terveysteknologia-yrityksessä.

Olen toiminut Liberaalipuolueen puheenjohtajana 2015-2019 ja Espoon kaupunginvaltuutettuna 2017-2021. Muita luottamustoimia kaupunginvaltuustokaudelta ovat mm. valtuuston neuvottelutoimikunnan jäsenyys, paikkajakotoimikunnan jäsenyys ja teknisen lautakunnan varajäsenyys.

Vapaa-ajalla pelaan sulkapalloa, tennistä, sählyä, käyn punttisalilla ja soitan pianoa sekä trumpettia. Golfiakin pelasin kaksi vuotta, kunnes hoksasin, että pidin enemmän vaan ulkoilmasta ja golf-autolla ajamisesta. Se on varsin vaikea laji.

Töissä olen ollut erilaisissa tehtävissä erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa: aloitin työurani Aalto-yliopistolla tuntiassistenttina, tutkimusapulaisena ja tutkijana laskennallisen systeemibiologian tutkimusryhmässä. Sittemmin olen siirtynyt yhä enemmän kohti tuotantokelpoisten www-ohjelmistojen kehitystä. Tällä hetkellä vedän kuuden hengen ohjelmistotiimiä johtavana ohjelmistokehittäjänä. Välillä olen toiminut myös data-tieteilijänä (data scientist).

Politiikassa olen mukana ajaakseni Suomeen arvo- ja talousliberaalia politiikkaa: Hyvinvointivaltio tarvitsee toimiakseen vahvan markkinatalouden ja julkisten menojen priorisointia. Tarvitsemme enemmän suurempia täsmäleikkauksia ja vähemmän juustohöylää. Tärkeistä palveluista (koulutus, sote, turvallisuus, oikeusvaltio) ei tarvitse leikata, kunhan muita menoja suostumaan karsimaan.

Vaikka vapauden kaipuu on taustaideologiani, politiikan pitää myös olla käytännönläheistä. Liian radikaaleille uudistuksille ei saa tukea ja niiden toteuttaminen sisältää riskejä. Suomi hyötyisikin kansanedustajista, joilla on selkeä ideologinen ajatus, kuinka asioiden tulisi olla, mutta lisäksi kompromissikykyä ja tahtoa etsiä ratkaisu, joka on oikeasti toteuttamiskelpoinen.

Ylen vaalikonevastaukset

HS:n vaalikonevastaukset

Linkit