47 Joni-Petteri Kivistö

Yrittäjä, tekninen artisti

Pirkanmaan vaalipiiri

Kuka?

Liberaalipuolueen 3. varapuheenjohtaja. Pirkanmaan piirijärjestön hallituksen jäsen, Liberaalipuolueen puoluevaltuuston jäsen.

Olen 37-vuotias yrittäjä ja yritykseni tekee pääosin 3D-grafiikan alihankintaa sekä tuottaa 3D-grafiikan koulutuspalveluja. Työhistoriani on pääosin 3D-grafiikan parissa pelialalla. Koulutukseltani olen tietojenkäsittelyn tradenomi.

Poliittiselta suuntaukseltani olen arvo- ja talousliberaali. Suhtautumistani valtioon olen kuvaillut sanoilla ”maltillinen minarkisti”, kannatan siis kevyttä valtiorakennetta. Olen mukana Liberaalipuolueen toiminnassa koska perinteisestä puoluekentästä ei löytynyt arvoihini sopivaa puoluetta joka olisi talousoikeistolainen mutta samalla progressiivinen. Lyödän itseni poikkeuksetta vaalikompanssin oikeasta alalaidasta ja tästä syystä halusin olla osaltani mukana edistämässä liberalismia Suomessa.

Puolueessa minut tunnetaan suorapuheisena ja itsenäisenä ajattelijana. Omat ajatukseni ovat usein vielä hieman puolueohjelmaammekin radikaalimpia liberalismissaan, toisaalta taas korostan joissain kysymyksissä enemmän sivistyksen, kulttuurin, järkeilyn ja moraalin merkitystä.

Asun Tampereen Tammelassa avovaimon ja koiran kanssa. Alunperin olen työläisperheen kasvatti Etelä-Pohjanmaalta Kurikasta, aikuisikäni olen viettänyt Helsingissä, Kajaanissa ja Newcastlessä. Tampereella olen asunut vuodesta 2012.

Harrastan lenkkeilyä koiran kanssa, ohjelmointia, videoeditointia, videopelejä, simulaattorilentämistä, lukemista ja filosofiaa jossa suurimpia mielenkiinnon kohteitani ovat mielenfilosofia ja moraaliteoriat. Omaan ajatteluuni ovat vaikuttaneet eniten mm. David Chalmers, Roger Penrose, Ayn Rand, Michel Foucault ja Milton Friedman.

”Vapaa markkinatalous ei luo täydellistä ihmistä mutta täydellinen ja moraalinen ihminen valitsisi vapaan markkinatalouden.”

Viestini äänestäjälle

Menestys vaatii uudistumista. Liberaalipuolue on käynyt kohta kohdalta läpi koko valtion budjetin ja olemme löytänyt yli 9,1 miljardia euroa leikkauskohteita valtion ydintoimintojen ulkopuolelta (#leikattavaalöytyy -kampanja). Näin voimme tasapainottaa valtiontalouden ilman että meidän tarvitsisi leikata valtion ydintehtävistä kuten terveydenhuollosta, koulutuksesta, sosiaaliturvasta tai turvallisuudesta. Leikkaamalla valtion ydintoimintojen ulkopuolelta, valtion budjetin lukuisista rönsyistä, Suomen velkaantuminen voidaan taittaa ja veroastetta voidaan jopa laskea!

Me haluamme luoda Suomesta taloudellisesti vapaamman ja menestyvämmän maan, joka tarjoaa ihmisille enemmän vapautta ja mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Haluamme uudistaa työmarkkinoita ja kannustaa yrittäjyyteen, jotta voimme luoda uusia työpaikkoja ja vauhdittaa talouskasvua. Heikoimmista ja luontoarvoista pidetään jatkossakin huolta. Tämä on ainoastaan mahdollista meidän ehdotuksessamme joka tasapainottaa valtion talouden.

Meillä on visio Suomesta, joka on maailman vapain, vaurain ja menestynein valtio kaikilla mittareilla. Suomen tulevaisuus on valoisa, kunhan vain uskallamme katsoa eteenpäin ja tehdä rohkeita uudistuksia. Liberaalipuolue on vaihtoehtobudjetillaan osoittanut että se kykenee löytämään realistisia ratkaisuja. Vanhat valtapuolueet ovat jumittuneet menneisyyteen ja niillä ei ole tarjota uusia ja innovatiivisia ratkaisuja Suomen haasteisiin. Liberaalipuolue sen sijaan pystyy koska tulemme vanhojen valtarakenteiden ulkopuolelta emmekä ole riippuvaisia sidosryhmistä.

Vanhat valtapuolueet eivät tarjoa mitään uutta.

Suomen talouskasvu ja investoinnit Suomeen ovat olleet heikolla tolalla vuodesta 2008 lähtien. Vanhojen puolueiden taakkana ovat vakiintuneet valtarakenteet ja tarpeeton kaikkialle ulottuva suunnitelmatalous. Niitä vaivaa myös näköalattomuus, tulevaisuudenvisioiden puute. Suomella menee kohtalaisen hyvin, totta, mutta se on juuri se vaarallisin tila joka pysäyttää kehityksen. Merkit tästä alkavat olla jo näkyvissä optimistisimmillekin tarkkailijoille. Tulevaisuus pitää sisällään isoja haasteita ja nykyisellä laiskalla politiikalla Suomi ei selviä niistä kunnialla.

Suomella on kuitenkin kaikki edellytykset kääntää kehitys aivan toisenlaiseen suuntaan. Rohkealla uudistamispolitiikalla meistä voi tulla maailman vapain, vaurain ja menestynein valtio joka mittarilla. Ja sen pitäisi olla Suomen politiikan tavoitteena.

Liity joukkoomme ja anna äänesi tulevaisuuden Suomelle!

Vaalilupaukseni

  1. Suomesta yksi maailman taloudellisesti vapaimmista maista.
  2. Valtion kokoa pienennettävä.
  3. Terveydenhuolton ja sosiaaliturvan perustavanlaatuinen uudistus.

Tue vaalikampanjaani!

Vaalitili: FI13 1057 3500 3001 69

Viestiin laitettava: nimi, asuinkunta, yhteystieto ja lahjoituksen saaja.

Linkit