2 Joni-Petteri Kivistö, Yrittäjä

Pirkanmaan hyvinvointialue

Liberaalipuolueen varapuheenjohtaja. Pirkanmaan piirijärjestön hallituksen jäsen, Liberaalipuolueen puoluevaltuuston jäsen.

Olen 35-vuotias yrittäjä ja yritykseni tekee 3D-grafiikan alihankintaa sekä tuottaa 3D-grafiikan koulutuspalveluja. Työhistoriani on pääosin 3D-grafiikan parissa pelialalla. Koulutukseltani olen tietojenkäsittelyn tradenomi.

Poliittiselta suuntaukseltani olen arvo- ja talousliberaali. Suhtautumistani valtioon olen kuvaillut sanoilla ”maltillinen minarkisti”, kannatan siis kevyttä valtiorakennetta. Olen mukana Liberaalipuolueen toiminnassa koska perinteisestä puoluekentästä ei löytynyt arvoihini sopivaa puoluetta ja halusin olla osaltani mukana edistämässä liberalismia Suomessa.

Puolueessa minut tunnetaan suorapuheisena, yhteistyökykyisenä ja itsenäisenä ajattelijana. Omat ajatukseni ovat usein vielä hieman puolueohjelmaammekin liberaalimpia, toisaalta taas korostan joissain kysymyksissä enemmän sivistyksen, kulttuurin, järkeilyn ja moraalin merkitystä.

Asun Tampereen Tammelassa avovaimon ja koiran kanssa. Alunperin olen työläisperheen kasvatti Etelä-Pohjanmaalta Kurikasta, aikuisikäni olen viettänyt Helsingissä, Kajaanissa ja Newcastlessä. Tampereella olen asunut vuodesta 2012.

Harrastan lenkkeilyä koiran kanssa, videopelejä, simulaattorilentämistä, lukemista ja filosofiaa. Mielenkiinnon kohteitani ovat mielenfilosofia ja moraaliteoriat. Omaan ajatteluuni ovat vaikuttaneet eniten mm. David Chalmers, Roger Penrose, Ayn Rand, Michel Foucault ja Milton Friedman.

”Vapaa markkinatalous ei luo täydellistä ihmistä mutta täydellinen ja moraalinen ihminen valitsisi vapaan markkinatalouden.”