313 Jari Uusitalo

Sairaanhoitaja

Uudenmaan vaalipiiri

Kuka?

Olen 50 sairaanhoitaja Espoosta- Kotoisin olen länsirannikolta, Porista. Vanhempani ovat kotoisin Suomen aurinkoisimmasta kunnasta, Merikarvialta. Mökin ja harrastuksen kautta siteeni vanhempien kotikuntaan ovat säilyneet. Perheeseeni kuuluu kaksi alaikäistä lasta. Arkeni pyörii kahden vuorotyön, lastenhoidon ja harrastusten, niin lasteni kuin omien, ympärillä.

Miten minusta tuli sairaanhoitaja? Se oli puhdas vahinko. Lukioaikoina harrastin kamppailulajeja ja kiinnostuin lihashuollosta sekä kivun hoitamisesta. Armeijan jälkeen kävin urheiluhierojakoulun Tampereella. Tarkoitukseni oli jatkaa opintoja fysioterapeutiksi. Erinäisten sattumien jälkeen ohjauduin sairaanhoitaja linjalle. Silloin opistotason koulutus valmisti minut sisätauti-kirurgiseksi hoitajaksi, jota täydensin ensihoidon opinnoilla. Työurani aikana täydensin koulutustani perioperatiivisellä koulutuksella ja hakeuduin anestesiahoitajan töihin. Anestesiahoitajana olen toiminut 15 vuotta ja olen ollut erittäin tyytyväinen työni kuvaan. Vaikka välillä sitä haikailee tekemään jotain muuta.

Sairaanhoitajana olen työskennellyt yhteensä 25 vuotta eri työtehtävissä. Sitä ennen olen työskennellyt myyjänä, eletroniikkateollisuudessa kokoonpanossa, siivoojana, vartijana, maatalouslomittajana, teurastamossa eri tehtävissä, hierojana, hevoshierojana, ravintolatyöntekijänä mäkkärissä, sekatyömiehenä, sekä rauhanturvaajana…..

Harrastan metsästystä sekä kaiken näköistä siihen liittyvää, aina ampumisesta ruuanlaittoon. Metsästys on monipuolinen harrastus johon yhdistyy niin luonnossa liikkuminen, sosiaalinen ja yhteisöllinen puoli kuin saadun riistan hyödyntäminen. Metsästys tuo hyvää vaihtelua sairaalan hälinään. Ilta myöhällä, kun muut menevät nukkumaan, hiivit hämärään metsään passipaikalle nauttimaan luonnon rauhasta, raikkaasta ilmasta ja rauhoittumisesta. Tai aikaiset aamun hetket kun aurinko on vielä horisontin takana. Luonto heräilee. Kierrät hiljaa metsässä jälkiä etsien…

Vaikka metsästys vie vapaa-ajasta ison osan, jää aikaa kuntoilulle sekä lasten kanssa harrastamiselle. Luistelu, ratsastus, vpk mainitakseni. Ja kun ikää alkaa kertyä, kuntoilua ei parane unohtaa. Väittävät ettei vierivä kivi sammaloidu.

Politiikkaan olen pikku hiljaa ajautunut mukaan. Pari eduskuntavaalia sitten tutustuin Liberaalipuolueeseen vaalikoneen kautta. Tunsin että puolueen arvot vastaavat omiani Olen kyllästynyt verovarojen jakamiseen mitä ihmeellisimpiin asioihin, samalla kun valtion perustehtäviä laiminlyödään. Puhumattakaan käsittämättömästä byrokratiasta joka kahlitsee yksilön vapauksia. Pienemmän valtion, kasvavan yksilöiden vapauksien ja vastuiden myötä tulevaisuutemme on valoisampi. Niin meille itsellemme kuin lapsillemme.

Viestini äänestäjälle

Valtion tehtävä on turvata valtion perustoimet. Valtion tai julkishallinnon ei tule tuottaa ja osallistua kaikkeen mahdolliseen. Kaikki muu kuin valtion perustehtävät kuuluvat kansalaisten oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Vähemmän byrokratiaa, enemmän yksilön vapautta ja vastuuta.

Pienempi valtio on meidän kaikkien etu.

Vaalilupaukseni

  1. Valtion perustoimintojen turvaaminen
  2. Arjen turvallisuuden parantaminen
  3. Sosiaaliturvan uudistaminen perusturvan kautta

Linkit