37 Jani Mäkinen

Sovellusarkkitehti, IT-tradenomi, perheenisä

Helsingin vaalipiiri

Kuka?

Olen 38 vuotias mies joka on tehnyt viisitoista kesäisestä asti töitä ja on edelleen päivätöissä. Minulla on kaksi pientä tytärtä (3v ja 5v) ja rakas vaimo. Asumme Helsingin Lauttasaaressa.

Synnyin 1985 pieneen Jämsän kylään rekkamies-isäni ja kampaamo yrittäjä-äitini hoivaan. Lapsuuteni vietin Korpilahdella, Jyväskylässä, Helsingissä ja Saksassa (1,5v). Äitini puolen suku on Sodankylästä, Lapista kun taas isäni puolelta Keski-Suomesta Multialta Jyväskylän tienoolta. Kun tulin Saksasta takaisin Suomeen, kouluttauduin Datanomiksi Jämsänkoskella, kävin vuoden puolustusvoimia Hallissa ja lähdin Kajaaniin opiskelemaan peliohjelmointia jossa tapasin rakkaan vaimoni. En ollut silloin tyytyväinen koulutuksen tasoon (nykyään Kajaanin AMK on huippulaitos!), joten lähdin Helsinkiä kohti töihin. Vaimoni vaihto-opiskelu loppui joten lensin Kiinaan, kosin häntä ja saimme kaksi ihanaa tytärtä. Myöhemmin valmistuin myös Helsingin Haaga-Helian Ammattikorkeakoulusta IT-Tradenomiksi ja asumme tätä nykyä Lauttasaaressa. Elämme ruuhkavuosiamme sen ylä- ja alamäet vastaanottaen. Harrastan erilaista ohjelmointia ja kouluttautumista myös vapaa-ajallani, tietokonepelaamista, uimista ja politiikkaa. Kahvitteluakin voisi melkein jo harrastukseksi kutsua…

Viestini äänestäjälle

Haluan saavuttaa Suomen velkaantumisen haltuunoton. Visioin avointa, avarakatseista, tasa-arvoista sekä menestyvää Euroopallekin merkityksellistä Suomalaista yhteiskuntaa. Agendani on ihmisten yleinen hyvinvointi ja mahdollisuudet vapaaseen onnelliseen elämään. Asemoidun politiikassani hyvin keskitielle, haluan tutkia asioita usealta eri näkemykseltä enkä vain jumiutua yhteen poliittiseen näkemykseen.

Uuden tutkitun tiedon valossa, suuntaan päätöksentekoani aina kohti parempia näkemyksiä tehdä asioita Suomen ja Suomalaisten onnellisuuden ja hyvinvoinnin puolesta oikein.

Nuorissamme on tulevaisuutemme, meidän tulee kyetä oppia eikä jumiutua kaavoihimme.

Vaihtoehtoja on olemassa

Entiset puolueet eivät ole rakentaneet hyvinvointiyhteiskuntaa onnistuneesti. Kokeile vaihtoehtoa, äänestä Liberaalipuoluetta, meitä on nyt valtakunnan jokaisessa vaalipiirissä! Ole osa muutosta, rohkeasti!

Vaalilupaukseni

Lupaan yrittää saada Suomen velkaantumisen hallintaan mutta samanaikaisesti taata perustulon kaikille järkevien leikkausten avulla, jotka eivät kohdistu ydintoimintoihin kuten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin.

Toiseksi, haluan pitää huolen että Suomi selviää hoitajapulastaan ja varhaiskasvatuksen sekä koulutuksen kriiseistä, hyvinvointivaltoina.

Kolmanneksi haluan tuoda avointa ja osallistavaa elektronista demokratiaa mukaan eduskuntatyöskentelyyn niin, että kansalaiset voivat olla kansanedustajiin yhteydessä keskustelualueiden välityksellä, joko omansa tai puolueensa esim. Liberaalipuolueen keskustelukanavien kautta. Tarkoitus on päästä kommentoimaan päätöksenteon valmistelua ja kaikkia sen muitakin osia. Haluaisin avata Suomessa valiokunnat avoimiksi, koska näin ne ovat muualla.

Tue vaalikampanjaani!

Vaalitili: FI08 1129 2955 0626 41

Viestiin laitettava: nimi, asuinkunta, yhteystieto ja lahjoituksen saaja (Jani Mäkisen tukiyhdistys).

Linkit