46 Ilari Juslén

Yrittäjä, Yritysvalmentaja, Kiinteistönvälittäjä LKV

Pirkanmaan vaalipiiri

Kuka?

Olen 46-vuotias isä ja yrittäjä ja nimenomaan siinä järjestyksessä. Vaikka lapseni ovat juuri ja juuri täysi-ikäisyyden kynnyksen ylittäneet olen ensisijaisesti isä. Heitä varten haluan myös rakentaa Suomesta, Euroopasta ja koko maailmasta paremman ja oikeudenmukaisemman paikan elää. Syntyjään olen nokialainen ja vaikka Tampere nykyään onkin asuinkaupunkini, on Nokia voimakkaasti sydämessäni. Lukioon asti kävin koulut Nokialla ja sitten suuntasin Helsingin yliopistoon opiskelemaan kemiaa. Nämä opinnot eivät pitkään maistuneet vaan suuntasin Oulun yliopistoon tietojenkäsittelytieteitä ja taloustieteitä oppimaan.

It-alalla vierähti 8 vuotta, kunnes vastaan iski burn out. Fiksuna ihmisenä päätin uupumuksen parantuvan, sillä millä se tulikin eli rehkimällä. Päätin ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjänä olen ollut pitämässä vaimoni kanssa pientä keittiö- ja kylpyhuonekaluste yritystä, kunnes aloitin K-kauppiaan uran. K-kauppiaana olin noin 7 vuotta. Sen uran lopetin jälleen kerran burn outin ja avioeron jäljiltä. Vihdoin oli aika miettiä mikä minusta tulee isona. Isäni ja Äitini ovat olleet opettajia ja aivan mahtavia siinä työssä. Nuorena ajattelin, että ei minusta ainakaan opettajaa tule, mutta vuosien varrella havaitsin, että opettaminen, valmentaminen on minun suurin taitoni ja myös sellaista työtä, josta saan energiaa ja nautin siitä.

Nykyään olen siis yritysvalmentaja ja koulutan ihmisille myyntiä, johtamista, työhyvinvointia jne. Korona teki tepposet valmennusbusinekselle ja siksi päädyin kiinteistönvälittäjäksi. Tälläkin alalla valmennan ja koulutan uusia lahjakkuuksia. Olen elämässäni onnistunut ja epäonnistunut rankasti. Suurimpina onnistumisina pidän kahta tytärtäni ja 26 vuotta kestänyt parisuhdetta, vaikka se eroon päättyikin. Suurin epäonnistuminen on ehdottomasti avioero.

Politiikka on kiinnostanut aina ja aina olen ollut liberaali niin arvojen kuin talouspolitiikan osalta. Uskon mahdollisimman suureen vapauteen ja siihen, että ensisijaisesti ihmisen pitää kantaa vastuu itsestään ja läheisistään. Valtion tulee puuttua ihmisten elämään mahdollisimman vähän. Niistä, jotka eivät itsestään pysty huolehtimaan pitää kuitenkin huolehtia, mutta sekin pitää tehdä mahdollisimman yksinkertaisesti ja vähän byrokratiaa vaativasti

Viestini äänestäjälle

Keskiössä minulla on ihmisten vapaus ja yksilönoikeudet. Sananvapaus, omistusoikeus ja elinkeinovapaus ovat minulle pyhiä. Haluan että valtio puuttuu ihmisen toimintaan mahdollisimman vähän. Konkreettisia asioita, joihin haluan välittömästi puuttua, on valtion ja kuntien tolkuton törsääminen. Liberaali puolue löysi valtavasti täysin turhia valtion toimintoja, jotka eivät tuo mitään hyvää yhteiskuntaamme.

Lisäksi haluan tehdä yrittäjyydestä normin. En halua tehdä eroa palkansaajan ja yrittäjän välillä vaan haluan Suomen, jossa jokainen on yrittäjä (tämä ei sulje työsopimuksia pois). Uskon jonkinlaisen perustulomallin olevan ainoa oikea vaihtoehto tulevaisuuden suomen kehittämisessä. Ihmisten on oltava enemmän vastuussa itsestään ja läheisistään, valtiota ei voi aina huutaa apuun.

Yksi konkreettinen asia, mihin haluaisin puuttua, on avioerojen huoltajuus ja elatuskiistoihin. Nykyinen lainsäädäntö on todella vanhentunut ja ei aja lapsen etua. Lisäksi myös suomen oikeuslaitos ei noudata päätöksissään Suomen perustuslakia eikä YK:n lastenoikeuksien julistusta.

Tarvitsemme kipeästi liberalismia

Suomesta puuttuu todellinen liberaali oikeistopuolue eduskuntapuolueiden joukosta. Tälläinen löytyy lähes kaikista muista länsimaisista demokratioista. Nykyiset puolueet eivät ole valmiita tekemään isoja rakenteellisia muutoksia meidän nykyiseen järjestelmäämme, joka on valitettavasti tuhon tiellä. Tarvitsemme liberalismia tehdäksemme valtiostamme jälleen vahvan. Vahva valtio ei ole suuri eikä se puutu ihmisten elämään vaan se turvaa rauhan, oikeudenmukaisuuden ja vaurauden. Jos ette äänestä minua, äänestäkää muita ehdokkaitamme.

Vaalilupaukseni

Enemmän vapautta päättää omista asioistaan ja vähemmän veroja, lakeja ja sääntelyä

Tue vaalikampanjaani!

Vaalitili: FI18 4503 0010 7862 12

Viestiin laitettava: nimi, asuinkunta, yhteystieto ja lahjoituksen saaja.

Linkit