48 Eliisa Kuusama

Turvallisuuden ja riskienhallinnan asiantuntija

Pirkanmaan vaalipiiri

Kuka?

Olen markkinamyönteinen ja luontoystävällinen arvoliberaali kahden lapsen äiti Tampereelta. Koulutukseltani olen Turvallisuuden ja riskienhallinnan tradenomi (AMK), lopputyöni tein Helsingin Poliisilaitoksen lähisuhdeväkivaltayksikölle. Nykyisin työskentelen turvallisuus- ja riskienhallinta-asiantuntijana suunnittelualalla, aikaisemmin olen toiminut esimerkiksi vartijana, työllisuuspalveluissa asiantuntijana sekä ohjaajana. Vapaa-ajalla liikun mielelläni luonnossa ja vietän perheeni kanssa aikaa lautapelaten ja erilaisia hapanjuuri- ja kombuchareseptejä kokeillen. Ennen lapsia harrastin aktiivisesti eurooppalaista miekkailua ollen hetken aikaa sarjani maailmanmestari, nykyisin harrastan toiminnallista ammuntaa.

Viestini äänestäjälle

Haluan, että Suomi on maailman turvallisin maa. Turvallisuus saavutetaan toimivien työmarkkinoiden lisäksi ensiluokkaisilla peruspalveluilla, tutkittuun tietoon perustuvalla vaikuttavalla kriminaalipolitiikalla, Oikeuslaitoksen ja Poliisin resurssien turvaamisella sekä perheiden hyvinvointiin ja koulutukseen panostamalla. Erityisesti nuorten mielenterveyspalveluihin tulee suunnata huomattavasti nykyistä enemmän resursseja ja Pirkanmaan järkyttävän pitkät hoitojonot purkaa.

Työskentelin aikaisemmin julkisella sektorilla työllisyydenhoidon parissa asiantuntijana, ja olen kokemukseni myötä yhä huolestuneempi yhteiskuntamme eriarvoistumisesta ja miten tulevaisuudessa rahoitamme peruspalvelut, kun yhä useampi putoaa työmarkkinoiden ulkopuolelle. Toimiva perusturva on edellytys hyvinvointia synnyttäville vapaille markkinoille – perusturvaan liittyvät päätökset on tehtävä nopeasti ja byrokratiaa on kevennettävä. Passivoivat kannustinloukut tulee purkaa. Kelvottomasta työpaikasta on voitava lähteä ilman pelkoa pitkistä karensseista.

Liberaalius tarkoittaa minulle sitä, että kaikilla on oikeus elää omannäköistään elämää, kunhan ei aiheuta haittaa toisille ihmisille tai ympäristölle. Ei ole väliä toteuttaako ihminen elämässään konservatiivisia vai liberaalia arvoja, kunhan antaa naapurinsa elää omalla tavallaan.

On muutoksen aika!

Pyrin muuttamaan poliittista päätöksentekoa suuntaan, jossa tarkastellaan kriittisesti mistä kaikesta on tarpeen määrätä yhteiskunnan toimesta, ja mitä kaikkea valtion tulee rahoittaa veronmaksajien rahoilla. Minun tulevaisuuden Suomeni on osa eurooppalaista kansainyhteisöä ja Natoa, sekä maailmanlaajuisesti edelläkävijä rohkeissa rakenneuudistuksissa.

On muutoksen aika! Suomi kaipaa suunnanmuutosta – palautetaan valtio ydintehtäviensä pariin!

Vaalilupaukseni

  1. Lupaan tehdä kaikkeni valtion menojen priorisoimiseksi, jotta tärkeimpiin toimintoihin kuten koulutus-, turvallisuus-, ja sote-menoihin riittää. tulevaisuudessakin rahaa
  2. Lupaan lisätä julkisen rahankäytön läpinäkyvyyttä – kansalaisen on oikeus tietää, minne verorahojamme käytetään.
  3. Lupaan kohdentaa lisäresursseja ydintehtäviin, kuten ulkoiseen ja sisäiseen turvallisuuteen sekä syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn.

Tue vaalikampanjaani!

Vaalitili: FI68 1502 2907 1086 97

Viestiin laitettava: nimi, asuinkunta, yhteystieto ja lahjoituksen saaja.

Linkit