295 Eero Ahtola

Kiinteistöalan yrittäjä

Uudenmaan vaalipiiri

Kuka?

Olen 39-vuotias kiinteistöalan yrittäjä. Ennen yrittäjyyttä olin kaksi vuosikymmentä töissä myynti- ja projektipäällikkönä useissa isoissa pörssiyhtiöissä. Olen tehnyt vuosia töitä ulkomailla mm. Brasiliassa ja Tansaniassa. Koulutukseltani olen tradenomi (YAMK) ja sähkötekniikan insinööri. Harrastuksiin kuuluu kuntosalilla käynti sekä lenkkeily. Olen hyvin analyyttinen ja pyrin hahmottamaan trendejä nykyhetken ja tulevaisuuden välillä.

Viestini äänestäjälle

Mielestäni monet trendit Suomen osalta menevät väärään suuntaan. BKT:mme ei ole kasvanut 15 vuoteen. Kansalaiset ovat puolet Länsi-Eurooppalaisia köyhempiä. Ostovoimamme laskee kovaa vauhtia.

Syynä tähän on liian suuri valtiokeskeisyys. Valtio tuntuu olevan aina prioriteetti, ihminen pitäisi asettaa etusijalle. Valtiolla on menoja aivan liikaa. Fokus tuntuu olevan hukassa. Kun tekee liikaa asioita kerralla, ei tule tehtyä mitään kunnolla.

Pyrin siivoamaan useita miljardeja valtion toissijaisia menoja, jotta keskittyminen ydintehtäviin parantuisi ja valtiontalous saataisiin terveelle pohjalle.

Valtion ydintehtäviä ovat mielestäni koulutus, terveydenhoito, sosiaaliturva, maanpuolustus, hallinto ja oikeuslaitos, pelastuslaitos, rajavartio, tulli ja poliisi, vesi, infra sekä liikenne.

Tavoitteena on tasapainottaa Suomen talous. Velanotto pitää lopettaa ja sitä pitää alkaa maksamaan takaisin. Velkasuhde BKT:hen pitää palauttaa 60%:iin. Kokonaisveroastetta pitää laskea 42,2%:sta (2019) pari pinnaa OECD-maiden keskiarvon yläpuolelle, eli 35,8%:iin.

Vaalilupaukseni

  1. Valtion toissijaisten menojen karsiminen 10 miljardilla eurolla
  2. Monopolien purkaminen
  3. Työn verotuksen alentaminen

Linkit