Aarne Leinonen

Palvelumuotoilija, tohtorikoulutettava

Helsingin vaalipiiri

Kuka?

Henkilönä olen avoin ja pragmaattinen. Tällä hetkellä työskentelen palvelumuotoilijana startupissa ja teen sen lisäksi väitöskirjaa Aalto-yliopistolla palvelukehitysprojektien tiedonsiirtymisestä tohtorikoulutettavana. Olen koulutukseltani diplomi-insinööri informaatioverkostojen koulutusohjelmasta, mutta olen opiskellut myös kansantaloustieteen, kognitiotieteen ja sosiologian perusteita. Olen toiminut Liberaalipuolueen puoluesihteerinä ja puoluehallituksen jäsenenä vuodesta 2021.

Viestini äänestäjälle

Olen politiikassa ratkomassa kestävyysvajetta ja tarjoamassa markkinaliberaaleja vaihtoehtoja ratkottaviin yhteisiin ongelmiin. Ilmastonmuutos vaikuttaa pidemmällä aikavälillä elämään maapallolla ja sen torjunta on toteutettava tehokkaasti hintamekanismeja hyödyntäen esimerkiksi päästökaupalla ja hiilitulleilla. Suomen ulkopolitiikassa toivon syvempää integraatiota Euroopan unionin kanssa ja demokratioiden selkeää vastavoimaa autoritäärisille valtioille. Miellän itseni poliittisesti sosiaaliliberaaliksi.

#LeikattavaaLöytyy

Liberaalipuolueen #LeikattavaaLöytyy-kampanjan tarkoituksena on haastaa sitä puheenpartta, että mistään ei voi leikata tai se kohdistuu aina kaikista heikko-osaisimpiin. Todellisuudessa kun budjettikirjan käy läpi, niin sieltä löytyy miljardeittain markkinoita vääristäviä yritystukia, haitallisia aluetukia ja edunvalvojien hankehumppaa. Olemme laatineet vaihtoehtobudjetin, jossa selkeytämme mitä Suomen pitäisi valtiona keskittyä tekemään. Rahat riittävät ydintoimintoihin, rönsyt ovat karsittavissa.

Vaalilupaukseni

  1. Suomesta yksi maailman taloudellisesti vapaimmista maista.
  2. Valtion kokoa pienennettävä.
  3. Terveydenhuolton ja sosiaaliturvan perustavan laatuinen uudistus.

Tue vaalikampanjaani!

Vaalitili: FI98 5721 1520 4358 06

Viestiin laitettava: nimi, asuinkunta, yhteystieto ja lahjoituksen saaja.

Linkit