417 Kaj Torrkulla

yrittäjä

Tampere

Olen Liberaalipuolueen puoluehallituksen jäsen, teknillisen fysiikan diplomi-insinööri ja IT-alan yrittäjä. Olen tehnyt fysiikan alan tutkimusta ja ollut optoelektroniikan alan insinööri. Nykyään olen IT-alan yksinyrittäjä. Asun Tampereen Tammelassa.

Poliittisilta näkemyksiltäni olen vanhan kansan liberaali, jolle sekä yksilön- että elinkeinovapaudet ovat tärkeitä. Mielestäni jokainen on siksi vapaa elämään kuten parhaaksi näkee kunhan ei loukkaa toisten vastaavia oikeuksia tai vahingoita ympäristöä.

Kuntien tehtävät tulevat suurimmalta osalta ylhäältä annettuina. Niiden osalta tulee tavoitella kustannustehokasta toimintaa päätetyllä palvelutasolla. Pitkällä aikavälillä merkittävin kunnan päätettävissä oleva asia on kaavoitus. Rakennusluvista päätettäessä tärkeänä asiana ei saa olla kaupungin tonttivuokrien maksimointi. Rakennetaan ylöspäin, ei puistojen päälle. Osakeyhtiön tulee saada rakentaa uusia korkeita asuintaloja siitä riippumatta onko tontti yhtiön oma vai kaupungilta vuokrattu.