415 Juha-Matti Peltola

kirvesmies

Tampere

Olen 32-vuotias Nurmoosta Tampereelle muuttanut humaani oikeistoliberaali. Ammatiltani olen Kirvesmies. Toimin Liberaalipuolueen Pirkanmaan piirijärjestön puheenjohtajana, minkä lisäksi olen myös Liberaalipuolueen puoluehallituksen jäsen.

Tavoitteeni valtuutettuna olisi tehdä Tampereesta mahdollisimman hyvä kaupunki asua ja yrittää. Tampereen talous on ollut jo pitkään alijäämäinen mutta tilanne tulisi korjata heikentämättä ydintehtäviä ja peruspalveluja, kuten koulutusta, lastenkasvatusta tai sairaanhoitoa. Säästöjä pitää etsiä muualta.

Myös asukkaiden viihtyvyyteen ja hyvinvointiin tulisi kiinnittää huomiota. Olemme Suomen halutuin muuttokunta, mutta meidän pitäisi keskittyä myös siihen, että ihmisillä olisi sekä haluja että mahdollisuuksia asua Tampereella myös opintojen ja mahdollisen perheen perustamisen jälkeen. Asuntorakentamista tulisi helpottaa, mutta rakentaminen pitäisi kuitenkin tehdä mielummin ylöspäin, eikä puistojen tai virkistysalueiden päälle.

Päätöksenteon tulisi olla mahdollisimman avointa. Erilaisilla hyväveliverkostoilla on valitettavasti lonkeroita myös Tampereen kuntapolitiikassa. Tästä syystä päätökset ja syyt niiden takana pitäisi avata kuntalaisille mahdollisimman avoimesti. Salaisuuksilla on tapana paljastua, ja tämä vain heikentää päättäjien uskottavuutta. Siitä kärsivät niin päättäjät kuin kuntalaisetkin.

Mikäli et halua äänestää pienpuoluetta liian pienen läpimenomahdollisuuden vuoksi vaikka ajatukset kohtaisivatkin, toivon sinun muuttavan ajatusmaailmaasi. Eduskuntapuolueiden ääniä keräävät ehdokkaat pääsevät todennäköisesti läpi ilman sinunkin ääntäsi, mutta jokainen ääni pienpuolueelle on osoitus halusta muutokseen nykyisestä. Lupaan olla äänesi arvoinen.

  • Sähköposti

    juha-matti.peltola
    @liberaalipuolue.fi