691 Timo Kataja

digitaalisten palveluiden rakentaja, product owner

Helsinki

Olen 35-vuotias digitaalisten palveluiden rakentaja, koulutukseltani viestinnän master ja mediatekniikan insinööri. Arvostan ihmisten oikeutta elää omanlaistaan elämää, ja hyvää tekemisen vapauteen pohjaavaa talousajattelua yritysten onnistumisen tueksi.

Helsingin päätöksenteossa minulle tärkeä asia on elävän ja monipuolisen kaupunkikulttuurin edistäminen. Tapahtumien järjestämistä, baareja ja ravintoloita ynnä muita ei pidä tukahduttaa desibelirajoituksilla ja absurdiuteen lipsahtelevilla terassipykälillä. Helsingin tehtävä on antaa ihmisille puitteet kaikenkirjavalle elämälleen, toistensa tapaamiselle ja itsensä toteuttamiselle, ja siinä yritysten toimintaedellytykset ovat avainasemassa.

Kannan erityistä huolta sinkkujen, 1 hengen talouksien ja nuorten aikuisten huomioimisesta kaupungin oleellisena osana. Nuorten, sinkkujen ja itsekseen asuvien elämiä ja tarpeita on kunnioitettava tasa-arvoisina ja huomioitava päätöksenteossa siinä kuin perheetkin. Korona-aika on osoittanut meille toimistojen tarpeen rajat – on aika alkaa muuttaa vuokralaisfirmoja vailla seisovia tyhjiä toimistotiloja asuntokäyttöön.

Asuntotuotannossa tulee huomioida muutenkin se todellisuus, että Helsingissä asuu paljon ihmisiä itsekseen, ja huolehtia yksiöiden saatavuudesta.