79 Janne Savolainen

insinööri, tietokonetekniikka

Akaa

Hei,

Olen Janne Savolainen 46-vuotias ohjelmistosuunnittelija. Kotoisin olen Heinolasta, Raahen ja Oulun kautta Akaalle päätynyt naimisissa oleva perheellinen veronmaksaja.

Olen ehdolla kunnallisvaaleissa sillä aikani seurattuani kuntani päätöksentekoa, näyttää siltä että kunta on säästänyt väärissä paikoissa ja väärään aikaan. Erityisesti rakennuskannan laiminlyönti särähti omaan ajatusmaailmaani todella pahasti. Sen seurauksena lasten koulunkäynti olot ovat olleet viime aikoina olleet erittäin epämääräisiä ja ovat käsittäneet aikamoista taikatemppuilua. Nyttemmin asiat ovat jo hieman korjautuneet, mutta näyttää siltä että koulujen rakennuskanta on edelleen korjauksien tai uudisrakentamisen tarpeessa. Kunnon työtilat kuuluvat kaikille, myös opettajille kuin koululaisille. Kun SOTE-uudistus on nyt tapahtumassa, koulutuksen järjestäminen on yksi suurimmista kunnan tehtävistä.

Akaa omaa loistavan maantieteellisen aseman ja hyvät yhteydet joukkoliikenteen puolesta, ainut millä paikkakunnalle ei pääse on lentokone. Silti tuntuu että yritysten saaminen paikkakunnalle on hankalaa. Kaikki edellytykset kasvulle ovat, mutta silti tuntuu että kehitystä ei tapahdu. Loppujen lopuksi yritysten kuntalaisille maksamat palkat ja yhteisöverot ovat kunnalle tärkeitä talouden kulmakiviä. Yritysten saamista paikkakunnalle tulee edistää. Samalla kun veronmaksajia tulee kuntaan lisää, saadaan kuntaveroa alemmaksi. Tämä on kaikkien kuntalaisten etu.