78 Anton Murola

yrittäjä

Akaa

Olen kolmen lapsen isä, aviomies, yrittäjä ja varavaltuutettu. Perheeseemme kuuluu myös koira. Pidän rauhasta ja hiljaisuudesta, joiden merkitystä on viimeistään kolmannen lapsen syntymän jälkeen oppinut arvostamaan uudella tavalla. Kestokaipuu on saaristomökillemme, minne mentyä ja peränarujen irrottua on hetken arjesta vapaa.

Ihmisten arjen sujuvuus, varhaiskasvatuksen palvelut, terveet tilat, toimiva koulutie kokonaisuutena, kustannustehokaasti hoidetut palvelut ja tavoitteellisesti alhaisempi veroaste ovat itselleni tärkeitä asioita.

En usko itseisarvolliseen ulkoistamiseen, vaan tarkoituksenmukaiseen ja sisäisesti kilpailevaan palvelutuotantoon, jossa palveluntarjoaja voi olla yksityinen, julkinen tai molemmat yhdessä. Palvelutuotannon valvonnan pitää olla kunnossa ja tarvittaessa yllätyksellistä. Ilman tosiasiallista valvontaa toiminnan laadusta saa vihiä vain ruusuisista raporteista ja kylillä liikkuvista huhuista.

Yrittäjänä näen elinkeinoelämän tarpellisuuden kunnan olemassaolon elinehtona sekä elinkeinoelämään liitettävän nopeiden päätösten toimintaympäristön. Jälkimmäisen suhteen Akaassa on paikoin kitkaa hitaasti vellovan kunnallisen päätöksenteon ja nopeasyklisen yritystoiminnan välillä. Haluan olla vaikuttamassa tähän, sillä elinvoimaiseksi haluavan kunnan pitää pystyä tarjoamaan neuvontaa, tontteja ja rakennusluvat nopeasti tai yritykset menevät elinvoimineen muualle.