SEVERI VIROLAINEN 1072

Arkkitehti, yrittäjä, isä

Helsinki, Munkkiniemi

Olen 52-vuotias, kuuden lapsen isä. Lapset ovat 3-23 vuotiaita, päiväkodissa, esikoulussa, koulussa, yliopistossa ja töissä. Olen eronnut ja uudelleen naimissa.
Tällä kokemuksella ymmärrän perheiden monenlaisia tilanteita. Haluan lapsilleni puhtaan ja turvallisen tulevaisuuden, jossa he voivat toteuttaa itseään.

Olen koulutukseltani arkkitehti, mutta teen työtä IT-alan yrittäjänä (M.A.D.).
Tiedän siis mitä on työ ja arkkitehtina ymmärrän kaupungin esteettisen puolen. Helsinkiä voi j apitää edelleen kehittää, mutta kaikkien katujen ei tarvitsisi olla jatkuvasti auki.

Harrastetyönäni vedän moottoripyöräseikkailuja ympäri maailmaa (MadBike).
Monta kymmentä matkaa erilaissa kulttuureissa on tuonut ymmärrystä ja suhteellisuuden tajua: Me olemme jo nyt todella hyväosaisia.

Moottoripyörien lisäksi pidän polkupyöristä. Kahden pyörän tuoma ketteryys tuo vapautta. Tärkeää on myös olla osa ympäristöä eikä eristää itseään auton sisään. Meillä on kyllä myös auto.
Ymmärrän kaikkia teiden käyttäjiä.

Olen korkeakoulutettu arkkitehti ja muutama vuosi sitten aloitin jatko-opiskelun tavoitteena tohtorin tutkinto. Tutkimusalueeni on: Algoritmit, parametrinen suunnittelu ja rakennusten tulostaminen
Olen siis sisällä akateemisessa maailmassa ja vahvasti sitä mieltä, että koulutuksesta millään tasolla ei pidä leikata.

En kuulu kirkkoon, enkä usko sellaiseen jumalaan, josta pyhäkoulussa puhuttiin. Toisaalta tiede ei ole pystynyt selittämään elämän syntyä tai tarkoitusta. Minusta on kiehtovaa pohtia mystisiä asioita. Uskon, että maailma on enemmän kuin pelkkiä hiukkasia.
Tämä on ehkä liberaalein osa minua – olen hyvin avoin erilaisten elämänkatsomusten suhteen.

Harrastan monipuolisesti liikuntaa. Lajejani ovat olleet vesipallo, sulkapallo, purjelautailu ja ratamoottoripyöräily. Olen juossut kolme maratonia ja useita puolikkaita. Olen hypännyt kymmenen kertaa laskuvarjolla ja ratsastanut muutaman vuoden. Tällä hetkellä päälajini ovat ryhmäliikuntatunnit kuntokeskuksessa, mutta tavoitteeni ovat maantiepyöräilyssä.
Monipuoliset liikuntamahdollisuudet ovat tärkeä osa hyvää elämää.

Lisää tieto minusta ja kuntavaaliteemoistani: http://www.mad.fi/severi/2017kuntavaalit/

Severi Virolainen

Severi Virolainen

Ehdokkaan vaalikonevastauksia