107 Tea Törmänen

tohtorikoulutettava, puolueen ja Suomen Ekomodernistien puheenjohtaja

Espoo

Olen 36-vuotias Liberaalipuolueen puheenjohtaja Espoosta. Olen politiikassa mukana, sillä se on mielestäni välttämätöntä ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi. Ympäristöjärjestön puheenjohtajana teen jo paljon työtä ympäristön eteen, mutta se ei minulle riitä. Politiikassa tehdään kaikista merkittävimmät ympäristöä koskevat päätökset ja haluan olla mukana niitä tekemässä.

EU-vaaleissa tärkeimmät teemani ovat ilmastonmuutos ja biodiversiteetti. EU:n on kiristettävä päästötavoitteitaan, tunnustettava myös ydinvoima merkittävänä osana puhdasta energiantuotantoa ja pyrittävä saamaan myös muu maailma mukaan ilmastotoimiin. Mikäli päästökauppa ei laajene EU:n ulkopuolelle tai USA:ta ja Kiinaa ei saada sitoutumaan minkäänlaiseen hiilen minimihintaan, tulisi harkita myös esimerkiksi hiilitulleja. Yksin emme voi tätä urakkaa tehdä! Biodiversiteettikato on yhtä suuri uhka kuin ilmastonmuutos ja siihen tulee suhtautua samanlaisella vakavuudella. Ilmasto- ja biodiversiteettitavoitteista tulee tehdä juridisesti sitovia. Hiilensidontaan tulee luoda kannustimet maanviljelijöille sekä metsänomistajille. Maataloustukijärjestelmää tulee uudistaa niin, että se ottaa paremmin ympäristönäkökohdat huomioon.

Koulutukseltani olen eläinten käyttäytymistieteiden maisteri ja toimin lisäksi ympäristöjärjestö Suomen Ekomodernistien puheenjohtajana. Olen myös Espoon kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan jäsen. Asun Suurpellossa avomieheni, kahden pienen tyttäreni ja Nuka-kissani kanssa. Opiskelin yliopistossa perustutkintovaiheessa biologian lisäksi myös ympäristötieteitä, ja graduni tein uhanalaisesta miekkavalaspopulaatiosta Exeterin yliopistossa Englannissa. Tällä hetkellä teen väitöskirjaa sekä ilmastonmuutokseen liittyvää tieteellisen tiedon popularisointia.

Liberaalipuolueessa koen, että voin tehdä omannäköistäni politiikkaa. Puolue esimerkiksi pyrkii ottamaan tieteellisen tiedon mahdollisimman hyvin huomioon kantojensa muodostamisessa. Omaan tieteellisen maailmankuvan, ja minulle on tärkeää pystyä muuttamaan kantaani tarvittaessa tiedon lisääntyessä. Myös johtamani ympäristöjärjestön toiminta perustuu tieteelliseen tietoon.

Ehdokkaan vaalikonevastauksia

Tea vaalitenteissä

Katso videolta miten puolueen puheenjohtaja pärjäsi eduskuntavaaleissa Ylen sekä Helsingin Sanomien pienpuoluetenteissä.

  • Sähköposti

    tea.tormanen
    @liberaalipuolue.fi

  • Puhelin

    040 3616335