109 Raija Virta (sitoutumaton)

kauppatieteen maisteri, yritystutkija

Vantaa

Olen Liberaalipuolueen sitoutumaton ehdokas, Vantaan kaupungin varavaltuutettu (kok) ja kauppatieteiden maisteri. Olen suorittanut julkishallinnon- ja talouden tilintarkastajatutkinnon (JHTT) ja työskennellyt sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Pisimpään olen toiminut valtion ja eduskunnan virkamiehenä tarkastustehtävissä johtavana tarkastajana. Yksityisellä puolella mm. kirjanpitäjänä, tietohallinnon suunnittelijana, laadunvalvonnan esimiehenä ja tuotannon työnjohtajana.

Olen yksilönvapauden ja itsenäisen ajattelun kannattaja. Kansalaisilla täytyy olla vapaus elää ilman valtion liiallista puuttumista. Elinkeinovapaus ja markkinatalous ovat kannatettavia mutta kaikkia julkisen vallan velvoitteita ei voi siirtää yksityisten yritysten hoidattavaksi. Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuolto on niin laaja ja vaativa kokonaisuus että julkinen sektori on välttämätön osa sitä. Lääketieteellinen tutkimus yliopistosairaaloissa on välttämätöntä.

Työllisyyden parantaminen on hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämisen ehto. Työn verotusta tulisi keventää. Sosiaaliturvaa tulisi selkeyttää ja kannustinloukkuja purkaa. Heikoimmista yhteiskunnan jäsenistä on aina pidettävä huolta. Lapsiperheiden arkea ja vanhempien kasvatusvastuuta tulee tukea. Nuorten ongelmiin tartuttava aikaisemmin ja ohjattava ensisijaisesti koulutukseen. Vanhustenhuollon esiin tulleet laiminlyönnit perattava läpikotaisin ja turvattava hyvä ja välittävä hoito.

Ehdokkaan vaalikonevastauksia