105 Jussi Mäkipelto

diplomi-insinööri, ohjelmistokehittäjä

Kaustinen

Olen Pietarsaaressa syntynyt, Oulussa opiskellut ja Kaustisella työskentelevä 32-vuotias perheenisä. Työajalla vastaan mediapalvelimien käyttöliittymäkehityksestä videoprosessoreita valmistavan ranskalaisyrityksen tuotekehitysyksikössä.

Olen ehdolla, koska Euroopan parlamentista puuttuu ymmärrys digitalisaatiosta ja sääntelyn todellisista kustannuksista. Tekijänoikeusdirektiivien kaltaiset kammotukset tekohengittävät tulonsiirroillaan sanomalehtien katoavaa yritystoimintaa, mutta ajavat samalla uutta vaurautta ja hyvinvointia synnyttävät startupit pois Euroopan unionista.

Valmisteilla oleva terroristisen sisällön direktiivi asettaa poistovelvoitteen tunnin sisällä käyttäjien luomalle sisällölle. Mahdoton vaatimus jokaiselle yksityiselle nettisivulle ja useimmille harraste- ja pienpalveluille. Mikäli seuraavan parlamentin kokoonpanossa ei tapahdu selvää muutosta, on Euroopan unioni viemässä Internetiä vain mediajättien ja virastojen tiedostuskanavaksi. Koko ihmiskunnan yhdistävä avoin tietoverkko on yksi ihmishistorian suurista saavutuksista, joka todella ansaitsee puolustajansa.

Sunnuntaina 26.5. järjestettävissä europarlamenttivaaleissa äänestetään Internetin tulevaisuudesta. Ääni minulle on ääni avoimelle Internetille.

Ehdokkaan vaalikonevastauksia