244

Pia-Maritta Puruskainen, Diplomi-insinööri

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Olen ehdokkaana aluevaltuustoon, koska haluan, että ihmisillä on mahdollisuus äänestää Liberaalipuoluetta, jonka kanssa polkuni yhtyivät taannoin aivan sattumalta. Luin aikanaan Viski-puolueen puolueohjelman ja oikeastaan vähän huumorimielessä liityin mukaan. Totesin, että vaikken viskistä piittaa, niin puolueohjelmahan on ihan ok! Liityin vaivihkaa puolueeseen ja olen matalalla profiililla ollut mukana useat vaalit. Monesti olen miettinyt, että pitäisikö tulla ns. ”kaapista ulos”, mutta vasta nyt se tuli tehtyä.

Kuvailen itseäni markkina- ja arvoliberaaliksi ydinvoimaa kannattavaksi vihreäksi.
Olen huolissani julkisen sektorin paisumisesta enkä haluaisi nostaa veroja. Kannan huolta prosessien tehottomuudesta, päätöksenteon siiloutumisesta, kokonaisuuden katoamisesta. Kannan huolta potilaan hoidon pirstaloitumisesta tautien hoitamiseen eikä ihmisen hoitamiseen.  Kannan huolta yhteiskunnan vähäosaisista. Koen, että ihmisiä pitäisi tukea paljon nykyistä vahvemmin silloin, kun ihmisellä menee todella huonosti. Tämä koskee kaikkia – niin nuoria, mielenterveysongelmaisia, päihdeongelmaisia, syrjäytyneitä kuin vanhuksia. Kannan huolta työvoiman saatavuudesta ja työoloista.
En ole kova lupaamaan, mutta olen kova tekemään töitä. Seuraavan suuntaisia ehdotuksia tulisin tekemään ja kannattamaan, jos tulisin valituksi. Tärkeää olisi tunnistaa riskiryhmäläiset ennalta ja kohdistaa ennaltaehkäisevä tuki näihin perheisiin. Koen, että ihmisille tarvittaisiin palvelupäällikkö, joka tukisi kaikissa sote-palveluiden tarpeissa, auttaisi löytämään oikean tahon. Kannatan moniammatillisten itseohjautuvien tiimien muodostamista mielekkäämmän työskentely-ympäristön aikaansaamiseksi ja hoitohenkilöstön riittävyyden takaamiseksi.Rakennukset ovat kallis tapa tuoda palvelut lähelle ihmisiä. Panostaisin teknologiaan, liikkuvien yksiköiden kehittämiseen ja itsehoitomenetelmiin sekä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Vähentäisi kaikille tarjottavia maksuttomia palveluita ja keräisin varakkaimmilta enemmän palvelumaksuja. Käyttäisin palveluseteleitä ja olemassa olevia rakenteita kolmannelta ja yksityiseltä sektorilta julkisen sektorin tukena. Kaikessa päätöksenteossa tulee ehdottomasti huomioida ympäristö.