142 Laura Lähteenmäki

IT-insinööri (AMK)

Hämeen vaalipiiri

Kuka?

Olen luonnossa viihtyvä koiranomistaja, jonka arvoihin kuuluu yhdenvertaisuus ja avoimuus. Pidän läpinäkyvää ja luotettavaa päätöselintä tärkeänä osana toimivaa yhteiskuntaa. Mielestäni päätöksien pitää pohjautua tietoon ja kaikessa päätöksenteossa tulee huomioida heikommissa asemissa olevat ja ympäristö. Valtion tulisi mahdollistaa ihmisille oman näköinen elämä puuttumatta holhoavalla tavalla yksilöiden päätöksiin. Mahdollisuuksia vaurastua pitää luoda ja turvaverkon on oltava toimiva.

Koulutustaustaltani olen tieto- ja viestintätekniikan insinööri (AMK) ja tällä hetkellä suoritan töiden ohella IT-alan maisterin tutkintoa LUT-yliopistossa. Aiemmin olen kirjoittanut ylioppilaaksi ja lukenut merkonomiksi ja kirjanpitäjäksi. Opiskellessani olen kokenut opintotuella elämisen ja Kelan kanssa kamppailun. Olen huomannut myös koulutuksen laadun heikkenemisen. Näihin asioihin haluaisin vaikuttaa eduskunnassa. Tukiviidakkoa tulisi mielestäni selkeyttää nykyisestä ja opiskelijoiden tulorajoja nostaa, tai poistaa ne kokonaan.

Työhistoriaani mahtuu asiakaspalvelua, varastotöitä, taloushallintoa, kansainvälistä logistiikkaa ja henkilökohtaisen avustajan työ. Olen myös ollut hetken aikaa työttömänä ja turhautunut kaikenmaailman selvitysten tekemiseen. Tällä hetkellä työskentelen valtiolla IT-tehtävissä ja tuuraan henkilökohtaisena avustajana silloin tällöin. Olen työskennellyt matalapalkka-alalla ja huomannut että kannustimet ottaa työtä vastaan eivät aina ole kummoiset. Eduskunnassa haluaisin vaikuttaa asioihin niin, että työn tekeminen olisi aina kannattavaa. Verotuksen tulee olla yksinkertaisempaa ja verotason tulisi olla nykyistä matalampi.

Olen asunut Hämeessä koko ikäni. Asuinpaikkojani ovat olleet Janakkala, Hämeenlinna, Hausjärvi, Riihimäki ja nyt Lahti. Pidän päärataa tärkeänä ja haluan pitää huolen, että rata pysyy toiminnassa eikä sen varrella olevia kaupunkeja ja kyliä unohdeta.

Äänestä rohkeasti!

Ääni pienpuolueelle ei mene hukkaan. Ääni pienpuoleelle on ääni muutokselle.

Vaalilupaukseni

  1. Pienempi valtio
  2. Ympäristö ennen kaikkea
  3. Yksinkertainen ja kattava sosiaaliturva

Linkit