236 Tea Törmänen

tohtorikoulutettava, puolueen ja Suomen Ekomodernistien puheenjohtaja

Uudenmaan vaalipiiri

Olen 36-vuotias Liberaalipuolueen puheenjohtaja Espoosta. Koulutukseltani olen eläinten käyttäytymistieteiden maisteri ja toimin lisäksi ympäristöjärjestö Suomen Ekomodernistien puheenjohtajana. Olen myös Espoon kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan jäsen. Asun Suurpellossa avomieheni, kahden pienen tyttäreni ja Nuka-kissani kanssa. Opiskelin yliopistossa perustutkintovaiheessa biologian lisäksi myös ympäristötieteitä, ja graduni tein uhanalaisesta miekkavalaspopulaatiosta Exeterin yliopistossa Englannissa. Tällä hetkellä teen väitöskirjaa sekä ilmastonmuutokseen liittyvää tieteellisen tiedon popularisointia.

Työkokemusta minulla on muun muassa terveydenhuollosta (fysioterapeutti), hevostalleilta, paperitehtaalta, urheilutarvikeliikkeestä ja vartiointialalta. Olen intohimoinen urheiluihminen ja olen tehnyt pitkän, menestyksekkään uran amerikkalaisessa jalkapallossa. Pelasin maajoukkuetasolla ja USA:ssa sekä osallistuin lajin kehittämiseen mm. lajin kattojärjestön IFAFin hallituksen jäsenenä. Nykyään harrastan krav magaa.

Liberaalipuolueessa koen, että voin tehdä omannäköistäni politiikkaa. Puolue esimerkiksi pyrkii ottamaan tieteellisen tiedon mahdollisimman hyvin huomioon kantojensa muodostamisessa. Omaan tieteellisen maailmankuvan, ja minulle on tärkeää pystyä muuttamaan kantaani tarvittaessa tiedon lisääntyessä. Myös johtamani ympäristöjärjestön toiminta perustuu tieteelliseen tietoon. Ympäristöjärjestön puheenjohtajana teen jo paljon työtä ympäristön eteen, mutta se ei minulle riitä. Politiikassa tehdään kaikista merkittävimmät ympäristöä koskevat päätökset ja haluan olla mukana niitä tekemässä.

Ilmastonmuutoksen hidastaminen hiilidioksidipäästöjä rajusti vähentämällä ja biodiversiteettikadon pysäyttäminen tulee laittaa kotimaisessa päätöksenteossa prioriteettilistan kärkeen ensi vaalikaudella. Meillä on kehittyneenä, korkeasti koulutettuna hyvinvointivaltiona tilaisuus näyttää tietä muulle maailmalle. Energiantuotannossa tulee ottaa kaikki vähähiiliset vaihtoehdot käyttöön: esimerkiksi pienydinvoimaloille tulee tehdä tilaa tekemällä lupamenettelyyn sopivia helpotuksia. Pienydinvoimaloilla voisimme hoitaa osan lämmöntuotannosta, joka Suomessa kaipaa kipeästi puhdistamista. Nykyään lämpö tuotetaan pääosin hiilivoimalla, ja sen korvaaminen puunpoltolla ei ole ympäristön kannalta kestävä tie. Muita tärkeitä teemoja minulle ovat tutkimuksen ja koulutuksen korkean laadun turvaaminen sekä perusturvan uudistaminen.

Ehdokkaan vaalikonevastauksia

Tea vaalitenteissä

Katso videolta miten puolueen puheenjohtaja pärjäsi Ylen sekä Helsingin Sanomien pienpuoluetenteissä.

  • Sähköposti

    tea.tormanen
    @liberaalipuolue.fi

  • Puhelin

    040 3616335

Click here to add your own text