234 Juhani Kähärä

diplomi-insinööri, data-analyytikko

Uudenmaan vaalipiiri

Olen Liberaalipuolueen perustaja, Espoon kaupunginvaltuutettu sekä bioinformaatioteknologian diplomi-insinööri. Olen työskennellyt Aalto-yliopistossa erilaisissa tutkimus- ja opetustehtävissä, pienessä teknologia-alan yrityksessä tuotekehitystehtävissä ja nykyisin teen analytiikka- ja ohjelmistoratkaisuja suuressa suomalaisessa yrityksessä. Asun Espoon Haukilahdessa avovaimon ja lemmikkikanin kanssa.

Lähdin vetämään omaa puolueprojektia, sillä nykyiset eduskuntapuolueet tarjoavat politiikassa erittäin vähän vaihtoehtoja. Puolueiden ideologinen arvomaailma tuntuu olevan hukassa ja se tuntuu olevan järjestelmällisesti jonkinlainen sekalainen sosiaalidemokratia. Omalla kohdalla Liberaalipuolue on osoittautunut hyväksi tavaksi vaikuttaa, sillä se tarjoaa hyvän alustan tuoda esiin vanhoista puolueista eroavaa poliittista linjaa ja arvopohjaa.

Kannatan laajaa yksilönvapautta, elinkeinovapautta sekä tutkittuun tietoon pohjautuvaa päätöksentekoa. Vapaus on itseisarvo ja vapaa markkinatalous on paras tapa järjestää yhteiskunnan resurssit. Ilman toimivia markkinoita kehittyneen yhteiskunnan ylläpito on erittäin haastavaa. Valtion ei pidä maksimoida verotuloja tai tulonsiirtoja, vaan ylläpitää olosuhteita, joissa ihmiset voivat itse tavoitella tärkeäksi kokemiaan asioita.

Seuraavalla hallituskaudella politiikan pääpainon tulee olla työllisyysasteen nostaminen. Tarvitsemme rakenteellisia muutoksia työmarkkinoille, verotukseen ja sosiaaliturvaan pitääksemme nykyisen suomalaisen elintason ja palvelutason yllä. Paikallinen sopiminen pitää mahdollistaa järjestäytymättömissä yrityksissä, sosiaaliturvan byrokratia- ja kannustinloukkuja tulee purkaa ja työnteon verotusta keventää.

Ehdokkaan vaalikonevastauksia

  • Sähköposti

    juhani.kahara
    @liberaalipuolue.fi

  • Puhelin

    040 5128503