161 Sakari Tikander

IT-asiantuntija

Pirkanmaan vaalipiiri

Olen maailmaa matkannut ja opiskellut nuoruuteni kansainvälisissä kouluissa, tutustuen satoihin eri kulttuureihin ja ihmisiin eri maista. Tämä on suuri lahja, jonka ansiosta osaan arvostaa ja haluan suojella niitä hienoja asioita mitä Suomessa on, samalla kuitenkin kaivaten niitä asioita mitkä tehdään paremmin muualla. Omistan suurimman osan ajastani luovalle työskentelylle, kuten kuvataiteelle ja filosofialle. Asun Tampereen Tammelassa, yhdessä rakkaan avovaimoni ja lemmikkikoiran kanssa.

Tällä hetkellä kuljen yhteistä tavoitetta kohti Liberaalipuolueen kanssa. Näen että nykyiset eduskuntapuolueet tarjoavat todella suppean valikoiman poliittisia aatteita, tämä on johtanut siihen että Suomea johtaa enemmistön tyrannia, jossa enemmistön tekemät päätökset johtavat useiden vähemmistöjen syrjintään. Haluan tuoda vähemmistöjen sanan esille ja avata dialogin valtavirran kanssa, jotta voimme rakentaa Suomesta paremman paikan meille jokaiselle.

Seuraavalla hallituskaudella työllisyysaste ja koulutus on laitettava etusijalle. Kannustinloukkuja on poistettava, eikä tulojen tulisi missään nimessä vähentyä töitä tekemällä. Sipilän hallituksen tuoma aktiivimalli on väärä tapa lähteä korjaamaan työttömien aktiivisuutta. Ei ole kovin motivoivaa kun kepillä työnnetään kohti lankkua, suoraan hain kitaan. Meidän täytyykin luoda malli jossa työttömät saadaan itse innostumaan työnhausta tarjoamalla heille houkuttimia. Tällä tavoin saamme rakennettua suomeen motivoituneen työvoiman. Jokaisella suomalaisella tulisi olla mahdollisuus opiskella ja tavoitella uraa joka tekee onnelliseksi. Unohtamatta myöskään vähäosaisia, kaikille tulee taata perustoimeentulo kaikissa tilanteissa, on meidän yhteinen velvollisuus auttaa ja tukea toinen toisiamme.

Päihteiden käyttö ja siihen kytkeytyvät ongelmat lisääntyy kovaa vauhtia, ilman laantumisen merkkiä. Onkin siis selvää että nykyinen päihdepolitiikkamme on epäonnistunut tehtävässään. Erityisesti kriminalisoinnin pelotevaikutus on osoittautunut vähäiseksi, ja se itsessään aiheuttaa suuren osan nykyisistä päihdeongelmista. Tutkimukset & tilastot ympäri maailmaa ovat osoittaneet että päihteiden käyttörangaistuksesta luopuminen on vähentänyt päihteiden käyttöä ja siitä aiheutuvia haittoja. Näen että Suomen tulee seurata tätä mallia ja luopua päihteiden käyttörangaistuksesta.

Ehdokkaan vaalikonevastauksia

  • Sähköposti

    sakari.tikander
    @liberaalipuolue.fi