73 Marko Kettunen

valtiotieteiden maisteri, yrittäjä

Helsingin vaalipiiri

Olen rakkauden vuonna 1967 syntynyt helsinkiläinen kahden lapsen isä, valtiotieteiden maisteri, pienyrittäjä, sosiaalialan asiantuntija ja kulttuurialan ammattilainen.

Töiden, yrittämisen ja Helsingin yliopiston jatko-opintojen ohella toimin maallikkotuomarina Helsingin käräjäoikeudessa ja olen osallistunut aktiivisesti poliittiseen yhdistystoimintaan muutaman vuoden. Liberaalipuolue tarjoaa minulle kanavan ajaa eteenpäin asioita, jotka itse koen tärkeimmiksi yli muiden – yksilönvapaudet ja itsemääräämisoikeudet.

Suomi on hieno maa ja Helsinki sen upea pääkaupunki. Kaiken parhauden keskellä olen huolestuneena seurannut kiihtyvää taantumista ihmisten yksityisyydensuojassa ja vapauksissa yrittää sekä elää omanlaistaan elämää. Itsemääräämisoikeuksia pyritään kaventamaan monesta suunnasta. Elinkeinon vapauksia rajoitetaan. Tasa-arvoiseksi mielletty sosiaaliturva pitää sisällään eriarvoistavia ansoja, loukkuja ja solmuja, yhdenvertaisuus ja kannustavuus eivät useinkaan toteudu. Kansalaisten ostovoima on kaukana Euroopan kärkimaista. Ilo ja riemu pyritään vaimentamaan niin arjesta kuin juhlista.

On aika muuttaa suuntaa. Olen asettunut ehdolle eduskuntavaaleissa 2019 tavoitteena tehdä Suomesta yhdenvertaisempi ja vapaampi. Hyvinvointivaltion on aika astua uuteen aikaan ja valtaistaa kansalaisensa elämään täyttä elämää, itsenäisen valtion itsenäisinä ja vapaina kansalaisina. Tehdään Suomesta entistäkin vapaampi!

Ehdokkaan vaalikonevastauksia