75 Laura Lähteenmäki

insinööriopiskelija, henkilökohtainen avustaja

Hämeen vaalipiiri

Olen nuori insinööriopiskelija Hausjärveltä. Opiskelujeni ohella työskentelen henkilökohtaisena avustajana ja olen aiemmin kouluttautunut kirjanpitäjäksi. Lähdin mukaan eduskuntavaaleihin voidakseni vaikuttaa maan nykytilaan ja erityisesti sen tulevaisuuteen.

Ympäristön suojelemiseksi on tehtävä enemmän töitä ja ylimääräistä sääntelyä on purettava. Uskon paremman huomisen syntyvän yksilön- ja elinkeinovapautta lisäämällä ja holhousyhteiskunnan lakkauttamisella – siksi valitsin Liberaalipuolueen.

Minulle tärkeää on yhdenvertaisuuden edistäminen, syrjäytymisen ehkäiseminen ja ihmisten toimeentulon turvaaminen. Hyvinvointia syntyy työmarkkinoiden muuttamisella vapaammiksi, verotuksen keventämisellä, tukijärjestelmän selkeyttämisellä ja tasokkaan koulutuksen ylläpitämisellä. Suomen on oltava jokaiselle sen asukkaalle hyvä ja reilu riippumatta yksilön terveydentilasta, työllisyydestä tai taustasta.

Eduskunnan tekemien päätöksien tulee pohjautua tutkittuun tietoon, ei lobbaukseen ja valtion on ensisijaisesti keskityttävä ydintehtäväänsä, joka on kansalaisista huolehtiminen. Esimerkiksi valtion myöntämiä yritys- ja puoluetukia täytyy karsia, alkoholinmyynti tulee vapauttaa ja työnvälitystoiminta on siirrettävä yksityisille.

Ehdokkaan vaalikonevastauksia

  • Sähköposti

    laura.lahteenmaki
    @liberaalipuolue.fi